Bozbey’den Kent Konseyi’ne yeni formül: “Bursa’yı demokrasi şehri yapacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TR Düşünce Kulübü’nün iftar programına katıldı.

Bozbey’den Kent Konseyi’ne yeni formül: “Bursa’yı demokrasi şehri yapacağız”
Yayınlama: 03.04.2024 23:02:33
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, TR Düşünce Kulübü’nün iftar programında yaptığı açıklamada, Kent Konseyi’nin yapısını değiştireceklerini ve daha demokratik bir hale getireceklerini söyledi.

“Amacımız Bursa’yı demokrasi şehri yapmak” diyen Bozbey, “Sandıkta değişimi yaptık. Yönetimsel değişimi de yapacağız. Kent Konseylerinin yapısını değiştireceğiz” dedi.

“Bunu Nilüfer’de kurduk, Bursa’da da yapacağız”

Bozbey, Konsey Başkanlarının asla meclis üyesi ya da Belediye Başkanı olmayacağını vurgulayarak, “Kent Konseyi belediye ile halk arasındaki en önemli organdır. Karşılıklı talebi oluşturacak sivil bir yapıyı kurmak zorundayız. Kent Konseyi yönetimini 17 ilçeden gelecek delegasyon seçecek. Biz bunu Nilüfer’de kurduk. Bursa’da da yapacağız. Sivil insiyatifi güçlendirerek demokratik kültürü oluşturacak uzlaşı yapısıyla ortak düşünceyi ortaya çıkaracağız. Böylelikle Bursa’yı demokrasi kenti yapabiliriz. Başka ülkelere örnek olacak yapıyı oluşturduğumuz takdirde hizmet kalitesi de artacaktır.”

Bozbey, konuşmasının ardından TR Düşünce Kulübü Başkanı Ercan Yakut’a teşekkürlerini sunarken, kulüp yönetimi tarafından kendi adına hatıra ormanında dikilen fidan plaketinin yanı sıra üyelik plaketini de aldı.

Bozbey, “Biz de mazbatamızı aldıktan sonra 100 ağaç dikeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.