Bu adayı gezecek kişiler telefonlarını kapatmak zorunda…

Dünyanın en mutlu olarak bilinen Finlandiya ülkesindeki bir ada şehri, telefonsuz ‘dijital detoks’ yazı ilan etti. Ada’ya seyahat edecek turistlere gezi süresince telefonlarının kapalı kalma şartı uygulanarak doğayı hissetmeleri sağlanacak.

Bu adayı gezecek kişiler telefonlarını kapatmak zorunda…
Yayınlama: 09.08.2023 16:00:15
A+
A-

Telefonunuzdan az da olsa uzaklaşmak mı istiyorsunuz? Finlandiya’da bulunan bir adam şehri eşi benzeri zor bulunan bir adım atarak bunu arzu eden insanları telefonundan uzak tutmasını sağlayacak; “Finlandiya’nın Doğu Körfezi’nin mücevheri” olarak tanımlanan ada, bu yaz kendisini telefonsuz bir ada olarak ilan etti.

DÜNYADA İLK DEFA UYGULANIYOR

Adanın basın açıklamasına göre ziyaretçilerden “telefonlarını ceplerinde tutmaları istenecek” ve bu tavsiyenin dünya çapında türünün ilk örneği olduğu belirtiliyor.

Proje amacının “tatilcileri akıllı cihazlarını kapatmaya, sosyal medyaya ara vermeye ve doğanın tadını çıkarmaya teşvik etmek” olduğu belirtiliyor.

Duyuru gönüllülük esasına dayanıyor ve “dijital detoks” yazını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Parks & Wildlife Finlandiya yöneticisi Joel Heino basın açıklamasında “Ziyaretçileri telefonlarını gönüllü olarak bir kenara bırakmaya ve duyularını telefonları yerine doğaya odaklamaya teşvik ediyoruz. Bu, diğer doğa ve rekreasyon destinasyonlarında da uygulanabilecek harika bir girişim” diyor.

Dünyada bir ilk: Bu adayı gezecek kişiler telefonlarını kapatmak zorunda!

KAMPANYA KİŞİSEL GELİŞİM VE ÖZ SAYGIYI ÖNEMSİYOR

Hepimiz dakikalar süren kaydırma işleminin saatlere dönüştüğünde nasıl hissettirdiğini biliriz; başımızı kaldırdığımızda nadiren daha iyi hissederiz.

Sosyal medya kullanımı da dahil olmak üzere sürekli ekran başında geçirilen zaman, düşük öz değer, kaygı ve depresyon duygularını artırabilir. Ayrıca yüz yüze sosyal etkileşimleri ve üretkenliği de azaltabilir.

“Kişiler arası iletişim sanatını kaybettik.”

JustAnswer’da lisanslı bir sosyal hizmet uzmanı ve ruh sağlığı uzmanı olan Jennifer Kelman daha önce Fortune’a “Kişiler arası iletişim sanatını kaybettik” demişti.

“Hepimiz ruh sağlığımızdan, aile zamanımızdan, arkadaşlık zamanımızdan vazgeçmeye çok istekliyiz… Ne için? Kendimize zarar vermek için.”

TÜKENMİŞLİKLE MÜCADELE ETMEK İÇİN DİJİTAL İLE BAĞLANTIYI KESMEK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Ulko-Tammio’daki ulusal ormanda yürüyüş gezileri, okyanus manzaraları ve nadir bulunan flora ve faunayı takdir etmek için ada, doğada vakit geçirmek ruh sağlığınızı iyileştirebileceği için. telefonun bekleyebileceğini söylüyor.

“İnsanlar her zaman ekranlara bağlı kalmak zorunda değildir. Kısa bir dijital detoks bile faydalı olabilir, sağlığımızı iyileştirebilir ve anksiyete ve depresyon semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir,” diyor Sosped Vakfı’nda Sınırsız Oyun ve Sınırsız Sosyal Medya programlarının program yöneticisi ve psikolog Terhi Mustonen basın açıklamasında.

“Dijital detoks yapmak için Finlandiya’ya seyahat etmenize gerek yok. Nerede olursanız olun bağlantınızı kesmek istiyorsanız, yavaş başlayın ve kararlarınızı emin bir şekilde uygulayın.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.