Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar

Vatandaşların parasını almaya çalışan dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çevirdi. İsme özel sahte mahkeme kararı oluşturan dolandırıcılar, bu kararları binlerce kişinin cep telefonuna mesaj olarak göndererek paralarını almaya çalışıyor.

Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar
Yayınlama: 08.08.2023 20:56:31
A+
A-

Milletin parasını gasp etmeye çalışan dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemi devreye sokuyor. Dolandırıcıların son yöntemi ise görenleri şaşkına çevirdi.

Son günlerde çok kişinin mağdur olduğu yeni dolandırıcılık yönteminde kişilere bir kısa mesaj gönderilerek “Dosyanızın son günüdür. Mağdur olmamak için kontrol ediniz.” yazısı yazıyor. Kısa mesajın içine “cezakontrol.org”, “maliyesorgulama.com” web adresli bir link koyan dolandırıcılar, linke tıklanmasının ardından kişilere özel hazırlanan sahte mahkeme kararlarını devreye giriyor.

Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar

YASA DIŞI BAHİS SUÇUNDAN 18 BİN TL CEZA DENİYOR

Mesaj gönderilen kişiye özel hazırlanan sahte mahkeme gerekçeli kararında Antalya 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi yazılı ‘Yasa dışı bahis oynama’ suçundan hakkında 18 bin TL ceza bulunduğu belirtilen mahkemenin gerekçeli kararı belgesi ortaya çıkıyor. Gerekçeli karar kağıdında dava tarihi, hakim isimleri, suçun işleniş şekli ve karara ilişkin gerekçeler anlatılıyor.

Bu mesaja tıklayan yanıyor! Herkese gönderiyorlar

ÇOK SAYIDA MAĞDUR OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

Dolandırıcılar tarafından gönderilen linkin bir sonraki aşamasında ise sistem kişileri otomatik olarak ödeme sayfasına yönlendiriyor. Ödeme bölümüne banka bilgilerini yazan vatandaşlardan, sözde gerekçeli kararda yazan miktarda para çekiliyor. Türkiye genelinde binlerce vatandaşa gönderilen bu mesaj yoluyla çok sayıda kişinin mağdur olduğu düşünüyor.

Hukukçular, böyle bir mesajın gelmesi durumunda linke tıklamama ve herhangi bir ödeme yapmaması konusunda vatandaşları uyarıyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.