Bursa Textile Show fuarı ihracat hedeflerine katkı sağladı

Tekstil sektörünün önemli buluşmalarından biri olan Bursa Textile Show Fuarı, 5-7 Mart tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleşti.

Bursa Textile Show fuarı ihracat hedeflerine katkı sağladı
Yayınlama: 08.03.2024 12:35:25
A+
A-

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara 80’i aşkın firma katıldı. 2 ayrı salonda gerçekleşen fuarda trend alanları ve ilham verici seminerlerle katılımcılara sektördeki son yenilikler sunuldu.

BTSO: Fuar İhracat Hedeflerine Katkı Sağlıyor

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, fuarın sektörün ihracat hedeflerine katkı sağladığını söyledi. Kuş, “BTSO olarak sektörlerimizin ihracat odaklı büyümesi için projeler geliştirmeye devam ediyoruz. Bursa Textile Show Fuarı da bu vizyonla hayata geçen organizasyonlardan birisi. Fuar yurt dışından yabancı alıcıları Bursalı firmalarla buluşturdu. Sektörümüzün nitelikli büyümesi için ihracat önemli. Biz de bu hedefle fuarcılık çalışmalarına önem veriyoruz” dedi.

Katılımcılardan Memnuniyet

Fuar katılımcıları da fuardan memnuniyetlerini dile getirdi. Marsala Tekstil Pazarlama Direktörü Özlem Özel, fuarda beklentilerinin üzerinde ziyaretçi yoğunluğu ile karşılaştıklarını söyledi. Özel, “Üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Firma olarak fuardan memnunuz. 3 gün boyunca Rusya, Almanya, İspanya, İngiltere gibi farklı ülkelerden ziyaretçilerle görüşmeler gerçekleştirdik” diye konuştu.

Melba Tekstil firmasından Bahadır Yaşbey, fuara ilk defa katıldıklarını ve yabancı alıcılardan yoğun ilgi gördüklerini söyledi. Yaşbey, “Bu sene fuarda özellikle Rusya, Beyaz Rusya, Ürdün’den alıcılar ağırladık. Siparişlerimizi de aldık. Bizim için olumlu bir fuar oldu” dedi.

Marka Kumaş firmasından Mehmet Emin Süsem ise Bursa Textile Show Fuarı ile her sene farklı ülkelerden yeni müşteriler kazandıklarını söyledi.

Fuarı ziyaret eden yabancı alıcılar da fuardan ve Bursa’daki tekstil ürünlerinden övgüyle bahsetti. Belçika’dan gelen Tonickx firmasının tasarımcılarından Anton Frans, “Uzun süredir Türkiye’den ürün alıyoruz. Bursa’da iş birliği yaptığımız birçok firma var. Bursa’daki firmalarla sürekli iletişim halindeyiz. Bu fuar bizim için çok önemli çünkü çalıştığımız tüm firmaları aynı mekanda görebiliyoruz” dedi.

Mısır’dan gelen Menna Shalaby, fuarda keten ve dokuma kumaş siparişi vererek ülkesine döneceğini söyledi. Shalaby, “Fuarda dünyanın her coğrafyasından firmalar var. Kumaş kalitesi Bursa’da çok iyi konumda” ifadelerini kullandı.

BTSO’nun iştiraki KFA Fuarcılık AŞ organizasyonuyla düzenlenen fuara, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve UTİB de destek veriyor.

Bursa Textile Show Fuarı 40’a yakın ülkeden iş profesyonelini ağırladı
Bursa Textile Show Fuarı 40’a yakın ülkeden iş profesyonelini ağırladı
Bursa Textile Show Fuarı 40’a yakın ülkeden iş profesyonelini ağırladı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.