Bursa Uludağ Basketbol’a masa başında mağlubiyet şoku!

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 28’nci haftada Bursa Uludağ Basketbol, skandal bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı.

Bursa Uludağ Basketbol’a masa başında mağlubiyet şoku!
Yayınlama: 14.03.2024 13:24:47
A+
A-

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 28. haftada deplasmanda İlkem Yapı Tarsus Spor’u 87-79 yenmesine rağmen Bursa Uludağ Basketbol, skandal bir gelişmeyle karşı karşıya kaldı.

Gizli bir elin devreye girmesiyle Federasyona “Uludağ takımı A Lisanslı antrenörle değil B Lisanslı antrenörle maça çıktı, maçın İlkem Yapı Tarsus Spor’un hükmen galibiyetine” dilekçesi verdirildi.

“Oysa gerçekler bambaşka”

Bursa Uludağ Basketbol’un baş antrenörü Mehmet Gümüşsoy, maçtan saatler önce rahatsızlanarak Devlet Hastanesi’nden aldığı raporla maça çıkamadı.

Bu durum maçın baş hakemine sözlü olarak bildirildi ve kurallara uygun şekilde yardımcı antrenör Fatih Sopa 3’lü tutanakla maça çıkarıldı.

Gümüşsoy’un 10 günlük iş göremez raporunun ıslak imzalı örneği de maçın gecesinde Federasyona ulaştırıldı.

Bursa Uludağ Basketbol Başkanı Berk Aladağ ise yaşananlara tepki göstererek şunları söyledi:

“Bileğimizin hakkıyla aldığımız maçı bel altı oyunlarla masa başında vermek üzereyiz. Kanuni tüm haklarımızı kullanarak resmi tüm birimlere yaşadığımız sağlık problemini belirttiğimiz halde bize anaokulu çocuğuymuşcasına yapılan yakışıksız yaklaşımı tasvip etmiyoruz.”

Aladağ, FIBA Kadınlar EuroCup Play-Off‘ta vize engeli nedeniyle London Lions Women karşısına sadece 5 sporcuyla çıkmak zorunda kalmalarına rağmen mücadeleyi bırakmadıklarını da hatırlatarak şunları ekledi:

“Geldiğimiz noktada ligde mücadele eden takımların çoğu bizim bir alt ligte fikstürde mücadele etmemiz için büyük bir çaba içerisinde görmekten bir spor adamı olarak üzüntü duymaktayım. Takımın ligden düşürülmesi Bursalılara yapılacak olan en büyük haksızlık olacaktır.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.