Bursa’da Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne uyanlar cezadan kurtuldu

Bursa Ticaret İl Müdürlüğü, 1 Ocak’tan bu yana bin 207 işletmede 300 bin 40 ürünü denetleyerek, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne uymayan işletmelere toplam 1 milyon 776 bin 682 lira para cezası kesti.

Bursa’da Fiyat Etiketi Yönetmeliği’ne uyanlar cezadan kurtuldu
Yayınlama: 22.04.2024 09:45:03
A+
A-

19 Aralık 2023’te Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile restoran, lokanta, kafe, pastane vb. yiyecek ve içecek hizmeti sunan işyerlerinde giriş kapılarının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde tarife ve fiyat listesi konması zorunlu hale getirildi.

Bursa’da fiyat listesi kuralına uymayan işletmelere 1 milyon 776 bin 682 lira ceza kesildi

Denetimlerde neler yapıldı?

Denetimlerde; işletmelerde kapı girişleri önünde tarife ve fiyat listelerinin yer alıp almadığına, tarife ve fiyat listelerinin işletmelerin masalarının üzerinde bulundurulup bulundurulmadığına bakıldı.

Ayrıca, self-servis işletmelerde tarife ve fiyat listelerinin sipariş verilen ve ödeme yapılan noktalarda tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde açıkça süreklilik arz edecek şekilde bulunup bulunmadığı kontrol edildi.

Geleneksel mekanlarda masaya servis hizmeti sunulan işletmelerde tüketicilerin masaya oturmalarını müteakiben ve en geç yiyecek-içecek siparişi verilinceye kadar tarife ve fiyat listelerinin hizmet sunulan masanın üstüne konulup konulmadığına bakıldı.

Aynı şekilde otel, hastane, mağaza gibi yerlerdeki ana faaliyetin yanı sıra, lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kantin, kafeterya gibi yiyecek-içecek hizmeti bulunan benzer işletmelerde de aynı kriterler arandı.

Kurallara uymayan işletmelere toplam 2 bin 172 lira idari para cezası kesildi.

Yılbaşından bugüne Bursa’da bin 207 işletmede 300 bin 40 ürün denetlendi ve kurallara uymayan işletmelere toplam 1 milyon 776 bin 682 lira para cezası kesildi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.