Bursa’da trafik canavarlarına aman verilmedi: 8 bin 61 sürücüye ceza

Bursa’da trafik canavarlarına aman verilmedi: 8 bin 61 sürücüye ceza
Yayınlama: 30.04.2024 15:10:11
A+
A-

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 22-28 Nisan tarihleri arasında düzenledikleri trafik uygulamalarıyla kural ihlali yapan sürücülere göz açtırmadı. Yapılan uygulamalarda toplam 8 bin 61 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Hız ve alkol sürücüleri ön planda

Trafik kurallarını hiçe sayan sürücülere karşı yoğun denetim gerçekleştiren ekipler, bin 358 sürücüye hız ihlali, 98 sürücüye ise alkollü araç kullanmaktan ceza kesti. Bu sayede trafikte daha güvenli bir ortam oluşturulması hedefleniyor.

Emniyet kemeri ve kask kullanımı zorunlu

Emniyet kemerini takmayan bin 148 araç sürücüsüne ve kask kullanmayan 254 motosiklet sürücüsüne de cezai işlem uygulandı. Yetkililer, sürücülerin ve motosiklet sürücülerinin can güvenliği için emniyet kemeri ve kask kullanımının önemini vurguladı.

Yayalara öncelik

Yayalara yol vermeyen 345 sürücüye de trafik kurallarını ihlal ettikleri için ceza kesildi. Trafikte yayalara öncelik verilmesi gerektiği ve bu konuda sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği vurgulandı.

Diğer ihlaller de cezasız kalmadı

Sürücü belgesiz araç kullanan 320 sürücüye, drift yapan 80 sürücüye, telefonla konuşurken araç kullanan 794 sürücüye, yasak yere park eden bin 428 sürücüye ve trafik levhalarına uymayan 479 sürücüye de cezai işlem uygulandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.