Bursa’daki deprem güçlendirme yolsuzluğunda yeni gelişme!

Deprem için okulların güçlendirilmesi projesinde adı milyonluk yolsuzluk ve usulsüzlüğe karışan Bursa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer görevden alındı.

Bursa’daki deprem güçlendirme yolsuzluğunda yeni gelişme!
Yayınlama: 21.03.2024 15:25:26
A+
A-

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde deprem güçlendirmesi adı altında yapılan hurda satışında ve ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiaları kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Yolsuzluğu ortaya çıkaran eski İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün görevden alındığı, sorumlu tutulan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Sezer’e ise dokunulmadığı iddiaları ise tepkilere neden olmuştu.

Müdür Yardımcısı Görevden Alındı

Başka Gazete Genel Yayın Yönetmeni Yaman Kaya, bugünkü yazısında, milyonluk yolsuzluk iddiasında adı geçen Necdet Sezer’in görevden alındığını duyurdu. Sezer’in öğretmen olarak görevlendirildiği belirtildi.

Yeterli Değil

Yaman Kaya, Sezer’in görevden alınmasının önemli bir gelişme olduğunu, ancak yeterli olmadığını vurguladı. Kaya, kafalardaki tüm soru işaretlerinin kalkması için Kahramanmaraş depremleri sonrası TMMOB ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan iş birliği protokolünün derhal uygulamaya geçirilmesi gerektiğini ve yetkililerin Bursa’daki okullarda öğrencilerin güvenliğine ilişkin acil yanıt vermesi gerektiğini ifade etti.

Gür Cephesinden Açıklama

Bursa eski İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün avukatı Erhan Yaşar, müvekkili hakkında başlatılan soruşturmalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını, bunun dışındaki bütün bilgi, belge, haber veya söylemlerin tamamıyla iftiradan ibaret olduğunu söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.