Bursateknopark’ta kadın gücü: Bilim ve teknolojide öncü adımlar

Bursa’da Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesine ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan Bursateknopark, ilginç bir özelliğe sahip. Yönetici şirket kadrosunun tamamı kadınlardan oluşan Bursateknopark, Ar-Ge ve bilimsel araştırma-geliştirme projelerinde önemli bir rol üstleniyor.

Bursateknopark’ta kadın gücü: Bilim ve teknolojide öncü adımlar
Yayınlama: 08.03.2024 10:00:04
A+
A-

2020 yılında Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) tarafından ilk adımları atılan ve 2022 yılında faaliyete geçen Bursateknopark, kısa sürede büyük bir ivme kazandı. Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemesinde önemli bir rol üstlenen Bursateknopark’ın başarısının arkasında, Genel Müdür Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu’nun önderliğindeki tamamı kadınlardan oluşan 7 kişilik bir ekip yer alıyor.

Sanayi ve Ar-Ge Ekosisteminde Kadın Gücü

Sanayi ve Ar-Ge ekosisteminde genellikle erkek egemen bir algı hakimdir. Bursateknopark ise bu algıyı yıkarak, kadınların da bu alanda başarılı olabileceğini gösteriyor. Bedeloğlu ve ekibi, 32 firma ile iş birliği yaparak firmaların yenilik ve rekabet gücünü artırmada kritik rol oynuyor.

Ar-Ge ve Bilimsel Araştırma-Geliştirmeye Destek

Bursateknopark, firmaların Ar-Ge faaliyetlerini destekliyor, bilimsel araştırma ve geliştirme projelerini ticari uygulamalara dönüştürerek firmaların rekabet gücünü artırıyor. Aynı zamanda kadınlara ve genç yeteneklere istihdam imkanı sunarak bilim ve teknoloji alanında nitelikli iş gücünün gelişimine katkıda bulunuyor.

Kadın Girişimciler Küresel Pazarda

Bursateknopark’taki kadın girişimcilerin projelerinden bahseden Bedeloğlu, “Ar-Ge ofisimizde faaliyet gösteren ve yapay zekâ destekli finans, yazılım ve ihracat platformu üzerine çalışmalar yürüten kadın girişimcimizin kurduğu bir firmamız, Batı Afrika’nın önemli liman ülkelerinden Gana’da şubesini açarak küresel pazarda önemli bir yer tutmayı hedefliyor.” dedi.

Bedeloğlu, “Kadınların teknolojide yer alması ve bakış açılarını teknolojiye çevirmelerinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu çerçevede de kadın girişimciliğinin ve istihdamının dünya genelindeki teknolojik gelişmeler doğrultusunda arttırılmasını hedefliyoruz ve bu alanlarda kısa vadede projeler gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

Rektör ve Yönetim Kurulunun Desteği

Bursateknopark’ın her kademesinde yer alan kadınlarla daha büyük başarılara imza atacaklarını belirten Bedeloğlu, “Rektörümüz ve Bursateknopark Yönetim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Naci Çağlar ile tüm yönetim kurulu üyelerimizin destekleri sayesinde, Bursateknopark’ın her kademesinde yer alan kadınlarımızla daha büyük başarılara imza atacağız.” dedi.

Bursateknopark kadınlarla gücüne güç katıyor

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.