Bursa’ya yeni bir Aile Sağlık Merkezi kazandırıldı

Bursa’da Osmangazi ilçesine kazandırılan ‘Gülbahce Beyaze Çalışkan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapıldı.

Bursa’ya yeni bir Aile Sağlık Merkezi kazandırıldı
Yayınlama: 01.03.2024 17:02:01
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayırsever Davut Çalışkan tarafından yaptırılarak Osmangazi ilçesine kazandırılan ‘Gülbahçe Beyaze Çalışkan Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış programına Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ,AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ve AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Recep Altepe’de katıldı.

Hayırsever Davut Çalışkan’ın kardeşi olan Cengiz Çalışkan “Aile sağlığı merkezimizi siz değerli Gülbahçe sakinlerine ve Bursa’mıza sunmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Değerli annem Beyazi Çalışkan’ın adını taşıyan sağlık merkezimiz sayesinde her bir vatandaşımıza hastaneye gitmeden önce ihtiyaçlarını giderebilecekleri yerinde hızlı ve kaliteli temel sağlık hizmetlerini sunmuş bulunuyoruz. Tüm detayları büyük bir titizlikle oluşturulduğu, sekiz yüz elli metre alan üzerine inşa edilen yüz on iki acil müdahale istasyonu, ILS yirmi dört saat ambulans hizmeti ve aile sağlığı merkezinde yedi adet doktor muayene odası, bir adet engelli muayene odası, iki adet aşılama odası, iki adet gebe izleme odası, iki adet acil müdahale odası, personel dinlenme alanları ve ambulans, park alanlarıyla çağdaş bir sağlık merkezinin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip olan ve gül bahçemize çok yakışan, aile sağlığı merkezimiz zaman içerisinde ve ihtiyaçlar doğrultusunda büyük gelişmeye, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edecektir. Vatana hizmet çalışkan olmak, paylaşmak, gelişmek ve geliştirmek bugün toplumumuzu birey olarak bizleri ayakta en önemli görevimizdir. Bu doğrultuda her zaman yanımda olan sevgili aileme sahip olduğum değerleri bana ve çevresine aşılayan bugün burada olmamızı sağlayan değerli babam Davut Çalışkan’a Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a Genel Sekreter Ulaş Akan Fen İşleri Daire Başkanı Hakan bebek Yapı İşleri Şube Müdürü Gürhan Özgümüş Fen İşleri Konseri Adem Selamet ve projede emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Şehrimiz Bursa’mıza ve Gülbahçemize kattığımız bu değerin semt sahicilerinin tümüne hayırlı ve şifa olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Orkun Yıldırım şu şekilde konuştu:

“Bursa ili sağlık hizmetleri Türkiye’de bu sektörün içinde olduğumuzdan beri biliyoruz ki hep liderlik yapmıştır. Hala yapmaya devam etmektedir. Birinci, ikinci ve üçüncü basamak hizmetlerinde birçok projesiyle Türkiye’ye örnek olmuş birçok projesi bakanlığımız tarafından uygulanmıştır. Hatta bazı uygulamalarımız yurt dışında hassasiyetle takip edilmektedir. Bunun bizzat transferi bizim şahsımız ve arkadaşlarımız tarafından yapılmıştır. Hal böyleyken muhteşem bir birinci basamak tesisimizi hizmete kazandırmış olur Iıı arkadaşlarımız artacak olan kapasiteyle beraber hem birinci basamak hizmetleri koruyucu hekimlik ve tedavi edici hekimlik adına hem de bizim Türkiye’ye örnek model olarak ta iki bin üçte başlattığımız merkezi laboratuvardaki oldukça geniş bir profilde burada hizmet etmeye devam edecektir Onlara da sağlık ordumuza da kolaylıklar diliyorum. Inşallah bu aile sağlığı merkezimiz artan kapasiteyle daha güçlü bir şekilde bizim yapacağımız atamalarla da daha güçlü bir şekilde bölgemize hizmet vermeye devam edecektir. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Saygılarımı arz ediyorum.”

Sağlık konusundaki ihtiyaçları gidermeye gayret ettiklerine dikkat çeken Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’da açılış töreninde şöyle konuştu:

“Sağlık konusundaki ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Tabii bizlerle birlikte hayırseverler de destek olarak onlar da tıpkı Davut abinin olduğu gibi bu hizmete ortak oluyor.. Davut abimiz yani Çalışkan ailesi bu mahalleden çıkmış bu mahalleden üretmiş, çalışmış, zenginleşmiş ama burayı unutmamış, şehrini unutmamıştır. Sağlığa yatırım yapmış, eğitime yatırım yapmış. Az önce folklor oynayan çocuklarımız yine Davut abinin yapmış olduğu okulda okuyan çocuklarımız. Ne mutlu aileye, ne mutlu bizlere. Yine aynı şekilde burada yapılan bu Sağlık hizmeti tüm bölgemize, mahallemize değer katan, hizmet getiren önemli bir anlayış, önemli bir hizmet. Bizler de belediye olarak Büyükşehir, Osmangazi, toplumun ihtiyaç duyduğu her bölgede, her konuda onların yanındayız. Sağlıkla ilgili bir cümleyle konuşmamı toparlayacağım. Osmangazi’de altmış üç aile merkezinin yirmi sekiz tanesi Osmangazi Belediyesi’ne ait. Ve on iki tanesinde geçtiğimiz yıllarda devrettik. Dolayısıyla bir yerde bir ihtiyaç varsa bu bizim konumuz dışında diyerek biz ondan vazgeçmiyoruz. Onun üzerine gidiyoruz. Tabii bu binanın yapılması en çok bu mahalleli tarafta istenmekle birlikte aslında sağlık çalışanlarımız tarafından talep edilmekte. Çünkü çalışmış oldukları yerde bizim Osmangazi Belediye Hizmet binası depreme karşı sıkıntılı bir bina. Inşallah yakın zamanda orasını da yıkarak yeni bir hizmet binası, yeni bir kültür merkezi seçim sonrasında Gülbahçe’mize temelini atacağız. Burada muhtarlığıyla hizmet binasıyla ve burada yine talepte bulunan bir abimiz, bir değerli büyüğümüzdür. Tabii bu kreşide inşallah orayı açarak çocuklarımızı orada eğitim almasını sağlayacak bir hizmette onlarla buluşturacağız diyorum. Şimdiden hayırlı olsun. Sizleri saygıyla selamlıyor, hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Sağ olun, var olun”

Son olarak konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise konuşmasına ‘Bursamız şifa dağıtan bir şehirdir’ diye başladı. Aktaş sözlerine şöyle devam etti:

“Kıymetli kardeşlerim vakit ilerledi. Ben sözlerimi çok uzatmak istemiyorum ama Recep Başkanım döneminde başlayıp dönemimiz itibariyle devam eden kamulaştırma süreci biraz geciktiği için de açıkçası proje de gecikti. Bu güzel eser ortaya çıktı. Ben göreve geldiğim ilk günden itibaren muhtarımızın da mahalle sakinlerinde özellikle ifade ettiği konu buydu tarafla alakalı girişte bana aileden de soranlar oldu. Ne olacak orası? İmar durumuyla alakalı sordular. Onu da birazdan ifade edeceğim. Nihayetinde Davut Çalışkan abimiz az önce evlatlarımız burada oynadı. Ben de çok mutlu oldum. Çok da ciciler maşallah. Gözleri ışıl ışıl ve pırıl pırıllar. Kendisi daha önce hayırlarıyla okul yapmış bir büyüğümüzden. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Allah sayılarını arttırsın. ”

“Hayırseverlik cuma günleri cumadan sonra iki yüz lira atmakla olmuyor açıkçası” diye sözlerine devam eden Aktaş, “Eli cebe tam atmak lazım. Davut abi bunu beşeri başarabilen, becerebilen hayırseverlerden bir tanesi. Ben kendisini çok seviyorum. Dönem dönem de ziyaret etmeye çalışıyorum. Sağ olsun o da beni boş bırakmıyor. Özellikle burayla alakalı da hadi başkanım ne zaman açıyoruz? Hadi başkanım ne zaman açıyoruz? Nihayetinde sağ olsun İl sağlık müdürümüz Destekleriyle çok kıymetli hekimlerimizin hizmet vermeye başladığı bir alana dönüştü. Az önce Recep Başkan’ın da dediği gibi deyim yerindeyse bir mini hastane gibi oldu desek hiç de mübarek olmaz açıkçası. Kıymetli kardeşlerim az önce VTR’de gösterildi ama biz büyükşehir belediyesi olarak gerçekten çok önemli sağlık hizmetleri veriyoruz. Bildiğiniz gibi evde sağlık birimimiz tam bir ordu gibi. Yüz elli altı tane personel, kırk sekiz tane binek araç, yirmi tane ambulansla tam bir sağlık ordusu gibiyiz. Evet bu iş Sağlık Bakanlığı’nın işi ama olarak bu işe destek veriyoruz. Bursa’nın on yedi ilçesini kapsayan evde sağlık hizmetleri kapsamında yetmiş dokuz bin doktor muayenesi, yüz otuz beş bin fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti, üç yüz otuz altı bin hemşirelik hizmeti, iki yüz otuz beş bin bakım ve refakat hizmeti, on altı bin Sosyal incelemeler yirmi bin psikolojik destek hizmeti sunmuşuz. Tabii bunun yanında on iki bin aslanın evine temizlik hizmeti verilirken bini şehir dışında olmak üzere toplamda da yüz yetmiş sekiz bin hastalı ambulansa hastaneye sevkini gerçekleştirmeyeceğiz. Evet belediye deyince yol yeşil olan Altyapı park spor sahası gibi algımız var ama biz belediye olarak böyle hayırlı ve güzel bi hizmeti de yerine getirdiğimizi ifade etmek istiyorum. Allah nur içerisinde yatırsın, hikmet başkan döneminden başlayıp, Recep başkan dönemimizde geliştirilmiş olan, dönemimiz itibariyle de artırılarak devam eden Bu tip projeler de var. Ben çok detaylarına girmek istemiyorum açıkçası. Değerli kardeşlerim bu merkezimiz toplam sekiz yüz kırk metrekare inşaat alanına sahip Aile Sağlığı Merkezi ve Acil Sağlık Hizmet İstasyonu Sağlık Konusu’nda inşallah dediğim gibi hastanelere gitmeden önce ihtiyaca cevap verecek. Gönlünüz arzu eder ki hiç kimse hastalanmasın. Burası da hiç lazım olmasın. Hekimlerimize boş kalsınlar. Ama böyle bir şey mümkün değil. Insanlık var oldukça hep Allah göstermesin belirli kazalar, hastalıklar, sorunlar hep olmuştur. Nihayetinde onlarla ilgisi alakasıyla tecrübesiyle bu ihtiyacı giderecekler” dedi.

Aktaş sözlerini şöyle noktaladı:

“Altı yüz kırk metrekare alana sahip aile sağlık merkezi kısmında yedi doktor muayene odası, bir engelli odası, iki gebe izleme odası, iki aşılama odası, iki acil müdahale odası, bir emzirme odası, bir laboratuvar ve kan alama odası bekleme salonları Tuvalete benzeri müşteminlatlarıyla tam bir sağlık merkezi. Iki yüz metrekare alana sahip acil sağlık hizmet istasyonunda ise personel dinlenme odaları, depo ve ortak olan ambulans, park alanı mevcut. Ben bu vesileyle Sayın Davut Çalışkan’a ve evladı Cengiz Bey’e çok teşekkür durum ama her evde patronlar hanım olduğu gibi Davut abi bugün hanımın patron olduğunu burada ilan etti. Yengemizin, ablamızın adını verdi. Ona sizlerden özel bir alkış istiyorum Münbiç’e. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık on sekiz milyon küsur para harcamışız Helali hoş olsun. Sizin paranızı size harcıyoruz. Yakındaki yerle alakalı bu alanla alakalı da on gün sonra parka başlıyoruz inşallah. Onu söyleyeyim. On gün sonra. Park inşaatına diğer imarlı kısmıyla alakalı da askıda şu an yirmi gün bir ay içerisinde onların da Imar konusunun hallolacağını ifade ediyorum. Rabb’im böyle hep güzelliklerde, böyle güzel açılışlarda bizi bir araya getirsin diyorum. Son olarak gerçekten hizmet etmekten onur ve mutluluk duyduğum bu kutlu şehre cenabı Allah bu görev kapısını bizlere nasip etti. Amin. Yine genel merkez Olaylarıyla büyüklerimizin tasdikleriyle tekrar aday olarak ilan edildik. Ben gerçekten Gülbahçe Mahallesi sakinlerimiz, kurulduğumuz günden beri hem partimize hem Cumhur İttifakımıza çok güçlü destek verdiler. Ben aynı desteği vereceğinizden hiç şüphem yok. Yeni dönem kentsel dönüşüm bakın bu kent artık hazır. Kırk tane inşaat mühendisi mimar şehir plancısı hazır. Beş tane dönüşüm ofisimizi kurduk. Şu an fiili olarak on dört yerde dönüşüm devam ediyor. Niçin Gülbahçe’de bunlardan bir tanesi olmasın? Yeni dönemde tamamen bunlara odaklanacağımızı gerçekten ağırlıklı projelerimizin bu olacağını dolayısıyla yeni yollar açmak, yeni yeşil alanlar, yeni parklar, yeni sağlık ve eğitim alanları açmak bizim boynumuzun borcudur. Tecrübemiz var, cesaretimiz var, bilgi birikimimiz var. Samimiyiz Allah’a şükür. Bu milletin derdiyle dertleniyoruz Dolayısıyla da ben Cumhur İttifakımıza sizlerden çok güçlü bir destek beklediğimi tekrar ifade ediyorum. Bu güzel mekanımız hayırlı uğurlu olsun inşallah diyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.