CHP-DEM arasında kent uzlaşısı

CHP ile DEM Parti, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde kent uzlaşısı yaptı.

CHP-DEM arasında kent uzlaşısı
Yayınlama: 23.02.2024 17:08:06
A+
A-

CHP ile DEM Parti, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde kent uzlaşısı yaptı. “Esenyurt’ta CHP belediye meclis üyeliklerini DEM Parti’ye mi bıraktı?” iddiası da gündemde. Peki o iddiaya ne cevap geldi? Haberimizde.

CHP-DEM Parti arasında kent uzlaşısı sağlanan yer İstanbul Esenyurt oldu. Esenyurt’ta CHP’nin önce gösterdiği aday değişti. 2015’te HDP’den milletvekili adayı olan isim Ahmet Özer aday gösterildi. Bir uzlaşı noktasının da belediye meclis üyeleri üzerinde olduğu konuşuldu. Hatta sosyal medyada yayımlanan CHP meclis üyeleri listesinde boş yer alan yerlere DEM Parti’den isimlerin daha sonra ekleneceği iddia edildi.

O iddialar DEM Parti’ye soruldu. “Esenyurt’ta da kent uzlaşısı sağlandı. Bir belediyecilik anlayışı orada kazanan. Kent Uzlaşısı Komisyonu tarafından bu çerçevede gerçekleştirildi.”

CHP-DEM arasında kent uzlaşısı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Esenyurt’ta CHP belediye meclis üyeliklerini DEM Parti’ye mi bıraktı?” sorusuna net yanıt vermedi. “Kent uzlaşısını aday gösterme, göstermemeye indirgememek gerekiyor. Aday çıkardığımız her yerde adaylarımızı kent uzlaşısı ile belirledik. O kentin dinamikleri ile karar verdik.”

Kent uzlaşısı görüşmeleri yürüttüğü CHP’ye DEM’den bir de “jest yapmıyoruz set koyuyoruz” mesajı gitti. “Aldığımız hiçbir karar birilerine jest ya da set değildir. Ama bazı şeylere set koyuyoruz. Bazıları kazansın ya da kaybetsin diye değil, halklar kazansın diye çaba sarf ettik, etmeye devam ediyoruz.”

Kent uzlaşısı kapsamında DEM Parti’nin İzmir ve Hatay’da aday göstermeyeceği konuşuluyordu. Ancak DEM Parti o iki nokta da dahil 6 büyükşehirde daha aday çıkardığını duyurdu. Diğer büyükşehirlerse Adana, Aydın, Muğla, Tekirdağ.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.