CHP’de kılıçlar çekildi!

CHP’de kılıçlar çekildi!
Yayınlama: 27.07.2023 15:23:26
A+
A-

CHP’de değişim tartışmalarını başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklama yaptı. İmamoğlu, “Toplum, CHP’de lider ve yönetimin değişmesini istiyor” dedi.

14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra “değişim” tartışmalarının yaşandığı CHP’de sular durulmuyor.

Genel başkanlık hevesini belli eden ancak kamuoyuyla açık şekilde paylaşmayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gizli zoom toplantısının deşifre olmasının ardından ilk kez açık çağrı yaptı.

Sosyal medyadan paylaşım yapan İmamoğlu, “Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

4 Temmuz’da CHP’de değişim için “iktidaricindegisim.org” adıyla web sitesi oluşturduklarını hatırlatan İmamoğlu, sayfanın bir milyondan fazla vatandaş tarafından ziyaret edildiğini, 100 binden fazla kişinin de değişim ile ilgili görüş ve önerilerini ilettiğini söyledi.

Bir heyetin, görüş ve önerileri incelediğini aktaran İmamoğlu, “İletişim uzmanları NLP yöntemi ile duygu analizi yaptı, semantik arama aracı ile mikro seviyede de analizler gerçekleştirdi” dedi. İmamoğlu, gelen öneriler ve yorumları şu şekilde sıraladı:

Toplum, CHP’de  lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Toplumun ihtiyaçlarına uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının üretilmesini bekliyor.

Tabanla bağlantıların güçlenmesi, demokratik, hizmet odaklı bir muhalefet yapısının, dilinin ve üslubunun oluşturulmasını bekliyor.

Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor.

Gençlerin ilgisini çekecek yapıların teşvik edilmesini, gençlerin güçlendirilmesini, talep ediyor.

İletişimi güçlendirmemizi, değişim vizyonumuzu duymak istiyor.

Ayakları yere basan bir siyaset benimsememizi, Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı bekliyor.

ÖZGÜR ÖZEL, GÖKHAN GÜNAYDIN VE ENGİN ALTAY DA TOPLANTIDAYDI

İmamoğlu’nun düzenlediği gizli toplantıya CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın dikkat çekti. Bunların yanı Kılıçdaroğlu’nun eski kurmayları Engin Altay, Bülent Tezcan, Muharrem Erkek ve Tekin Bingöl katılmıştı.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.