CHP’nin Twitter operasyonu ortaya çıktı!

CHP’nin Twitter operasyonu ortaya çıktı!
Yayınlama: 25.04.2023 12:12:22
A+
A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 100 milyon kişi tarafından izlendiği iddia edilen ‘alevi’ videosunun gerçeği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun videosuna parayla bot hesaplardan izlenme satın alındığı ortaya çıktı.

Seçim öncesi devreye girdiler! CHP'nin Twitter operasyonu ortaya çıktı

Seçim sathına girilmesiyle birlikte siyasettte başlayan yarış sosyal medyada da kendisini göstermeye başladı. Twitter, Instagram, Youtube gibi sosyal medya mecralarında reklam veren siyasetçiler, bu mecralarda bir takım operasyonlara girişti. Bu operasyonların sonuncusunu CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yaptığı tespit edildi.

3 GÜNDE 100 MİLYON İZLENME İDDİASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 19 Nisan günü saat 21.30‘da ‘Alevi’ başlığıyla bir video yayınladı. Videonun 3 gün içinde 74,4 retweet, 20 bin alıntı, 457 bin beğeni ve 100 milyonun üzerinde görüntülenme aldığı görüldü. Videonun verileri bugün itibariyle ise 79,9 bin retweet, 20,5 bin alıntı, 508,2 bin beğeni ve 112,5 milyon görüntülenme olarak gösteriliyor. Kılıçdaroğlu’nun takipçi sayısının 9,9 milyon olduğu bilinirken, videonun bu denli büyük ilgi görmesi dikkat çekmişti. Kılıçdaroğlu’nun ‘alevi’ videosuyla ilgili gerçek ortaya çıktı.

TWİTTER’IN KULLANICI SAYISI 20 MİLYON

CHP’nin seçim öncesi Twitter üzerinden sessiz bir operasyona kalkıştığı tespit edildi. Twitter’ın Türkiye’deki toplam kullanıcı sayısı 2022 yılında 18 milyon olarak açıklanmıştı. 14 Mayıs seçimlerinin etkisiyle bu rakamın 20 milyon olduğu tahmin edilirken, Kılıçdaroğlu’nun videosunun 100 milyonun üzerinde izlenmesi CHP’nin seçim öncesi sosyal medya üzerinden yaptığı operasyonu ortaya çıkardı.

CHP’nin parayla bot hesaplar üzerinden alınan sahte izlenmeler ile CHP’nin seçim öncesi Twitter’da çok yüksek etkileşim aldığı ve seçimin kesin kazanılacağı algısı vatandaşlarda işlendiği belirlendi.

İNCE CHP’NİN TROL ORDUSUNUN OLDUĞUNU AÇIKLAMIŞTI

Kılıçdaroğlu’nun video üzerinden yapılan Twitter operasyonunun ardından Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce‘nin CHP ile ilgili sözleri akıllara geldi. İnce, CHP içerisinde trolleri yöneten bir ‘ETO grubunun’ olduğunu söyleyerek bu grubun CHP genel merkezinden aldığı talimatlarla sosyal medyada operasyonlar yaptığını söylemişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş