Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınların günü her gün olmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen “Türkiye ile Güçlenen, Türkiye’ye Güç Veren Kadınlar Programı”nda yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınların önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadınların günü her gün olmalı
Yayınlama: 08.03.2024 18:05:58
A+
A-

Erdoğan, “Türkiye ve tüm dünya kadınlarının ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, 8 Mart’ın barışa, dostluğa, kardeşliğe, dayanışmaya vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Programda yaptığı konuşmada Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu anlamlı gün münasebetiyle Filistin ve Gazze’nin yüreği yaralı kadınları başta olmak üzere gönül coğrafyamızın dört bir yanındaki onurlu ve kahraman kadınlara en kalbi selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız için canlarını ortaya koyan ülkemizin tüm yiğit kadınlarını rahmetle yad ediyorum.”

Erdoğan, 22 gün sonra yapılacak olan seçimlere de değinerek, kadın adayların seçimlere yoğun ilgi gösterdiğini belirtti ve tüm kadın adaylara başarılar diledi.

Siyasette kadınların önemine vurgu yapan Erdoğan, “Sadece 8 Mart değil, yılın kalan 364 günü de esasen kadınların günüdür, öyle olmalıdır.” dedi ve kadınların toplumsal hayatta oynadığı rolün önemine dikkat çekti.

Erdoğan, kadınların ekonomik ve sosyal statülerini güçlendirmek için devletin yürüttüğü politikalara da değinerek, “Kadınların insan onuruna yakışan bir hayat sürmeleri, her alanda daha aktif rol almaları, hak, fırsat ve imkanlardan adil bir şekilde faydalanmaları için ne gerekiyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin kadınların haklarını kısıtlayıcı hiçbir adım atmadığını ve kadınların toplumsal hayatta güçlü bir şekilde var olmaları için çaba gösterdiklerini vurguladı.

Programın sonunda Erdoğan, eşinin ve kızlarının da Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ederek, bu anlamlı günün tüm kadınlar için hayırlı olmasını diledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.