Bakan Göktaş: Tek bir kardeşimizi dahi geride bırakmadan ilk günkü heyecanla!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Osmangazi’de bulunan Huzurevi ve Alzheimer hizmet biriminin açılış törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş: Tek bir kardeşimizi dahi geride bırakmadan ilk günkü heyecanla!
Yayınlama: 19.03.2024 14:28:36
A+
A-

Huzurevi ve Alzheimer hizmet biriminin açılış töreninde konuşan Bakan Göktaş, merkezin huzurevi ve Alzheimer hastaları ile engelli vatandaşlar için çok yönlü bakım ve rehabilitasyon hizmetleri sunduğunu Göktaş sözlerine şöyle başladı:

“Bu hafta aynı zamanda yaşlılara saygı haftası. Böylesi anlamlı bir haftada böylesi kıymetli bir eseri bizlere kazandırdığı için kıymetli belediye başkanımıza tebrik ediyorum. Kıymetli Sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Güzel Bursa’mızın mutluluğunu ve huzurunu arttırmak adına ülkemizin en özel projelerinden birinin açılışı için bir araya geldik. Osmangazi Belediyemizin şehrimize kazandırdığı çok kıymetli hizmetin açılış töreni için bir aradayız. Sosyal belediyecilikte zirve bir proje olan bakım rehabilitasyon ve eğitim merkezli Barem’in huzur evini milletimizin hizmetine sunuyoruz. Aslında huzurevi daha önce açıldı fakat bugün ikinci ve üçüncü etabını açıyoruz. Hem huzurevi hem alzheimer merkezi. Bu çok çok kıymetli. Türkiye’de hakikaten nadir eserlerden bir tanesi öncü ve vizyonel proje olduğu için ayrıca sizleri tebrik ediyorum. Bu kıymetli tesisi Bursa’ya kazandıran başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere emeği geçen, işçisinden mühendisine, çalışanına, müdürüne ve belediye başkanına tebriklerimi sunuyorum. Milletimizin hizmetine sunduğumuz huzur evimizin Osmangazi için Bursa için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

“Bursa’mızın Darülaceze’si olarak görüyor ve gurur duyuyoruz”

Beş yüz kişilik kapasiteli merkezin Bursa’nın Darülacezesi olarak görüldüğünü ve gurur duyulduğunu belirten Göktaş, “Kıymetli misafirler, bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye yüz yılı vizyonuyla Bursa’mıza yeni bir eser kazandırıyoruz. Çok günler görmüş, çok tecrübeler biriktirmiş büyüklerimiz için. Yepyeni bir huzurevinin bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Merkezimizde huzurevi ve huzurevinin yanı sıra alzaheimer hastaları ve engelli vatandaşlarımız için çok yönlü bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunuyoruz. Beş yüz kişilik kapasiteli merkezimizle Bursa’mızın Darülaceze olarak görüyor ve bununla gurur duyuyoruz. Toplam iki yüz kişi kapasiteli, yüz on iki odamızı yaşlılarımızın hizmetine açtık. Merkezimizde yaşlılarımızın yanı sıra üç yüz kişilik kapasiteyle hasta ve engellere özel bölümler oluşturduk. Özellikle alzahemır ve otizm gibi uzmanlık gerektiren bakım süreçlerinde ailelerin sorumluluğunu paylaşıyoruz Alzheimer bakım rehabilitasyon merkezimiz hastalarımıza bakım ve rehabilitasyon hizmetleri sunuyor. Sosyalleşmelerine destek oluyoruz. Bunun yanı sıra merkezimiz için engelli vatandaşlarımız için merkezimizde güvenli ve sevgi dolu bir yuva olmaya devam ediyor” diye sözlerini sürdürdü.

“Sıcak bir yuva sunuyoruz”

Bakan Göktaş, Türkiye genelindeki huzurevleri ve bakım evlerinin sayısının arttırılmasının önemine vurgu yaparak, bu kapsamda yapılan çalışmaların devam edeceğini belirtti. Göktaş sözlerini şöyle devam etti:

“Merkezimiz hizmet alan kişilerin engel durumuna göre özel eğitimler veriyor. Ayrıca spor ve sanat etkinlikleriyle, bedensel veya zihinsel bir engeli olan misafirlerimizin yaşam becerilerini arttırmayı hedefliyor. Burada ağırladığımız misafirler evlerinin konforunda, aile sıcaklığında bir hizmet sunuyoruz. Bunun için aileleri de hizmetimizin ayrılmaz bir parçası olarak görerek misafirlerimizin yakınları için özel alanlar belirledik. Ailelerle birlikte günlük bin kişi ağırlamaya hazır olan bu merkezde Bursa’nın huzur için, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bakanlık olarak aileyi merkeze alan bir anlayışla böylesi önemli tesislerin sayısını arttırmak için tüm çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kıymetli misafirler, yaşlılarımızın ait oldukları sosyal ortamdan kopmadan ilk merkeze alan bir anlayışla sosyal politikalarımızı oluşturuyor ve uygulamaya koyuyoruz. Bu kapsamda iki bin on altı yılında başlattığımız yaşlı destek programımızla ya DES programımızla yaklaşık seksen sekiz bin hanede yüz yirmi sekiz bin yaşlımızın sosyal bakımlarını gerçekleştirdik. Bugün itibarıyla otuz sekiz bin kapasiteli dört yüz elli sekiz huzureviyle yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde yaşlı sakinlerimize hizmet sunuyoruz. Bursa’da da on üç bakım ve rehabilitasyon merkezimiz dört umut evimiz ve on huzur evimizde yaşlılara ve engellilere yaşayabilecekleri sıcak bir yuva sunuyoruz.”

“Yaşlı profil araştırması önemli bir yol haritası sunacak”

Bakan Göktaş cümlelerini şu şekilde tamamladı:

“Evde bakım desteğimizle Türkiye’nin dört bir yanında yaşlılarımızın yanında oluyoruz. Bu kapsamda Bursa’da evde bakım yardımından on altı bin vatandaşımız faydalanmaktadır. Sosyal yaşam merkezlerimizle ücretsiz ulaşım imkanlarımızla yaşlılarımızın sosyal hayata aktif katılmaları için destek oluyoruz. Böylece yediden yetmiş, nesiller arası iletişimin güçlenmesine, toplumda sevginin ve muhabbetin çoğalmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bunun yanı sıra çalışmalarını tamamladığımız yaşlı profil araştırmasını üç gün sonra yani yirmi iki Mart’ta milletimize paylaşacağız. Bu araştırmanın sonuçları yaşlılara yönelik yürüttüğümüz çalışmaların ve politikaların geliştirilmesine bize önemli bir yol haritası sunacak.

“Her zaman başkanlarımızın yanında olacağız”

Böylesi kıymetli büyüklerimizin hayatın üretken, sağlıklı ve saygın bir yaşam sürmeleri için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz Kıymetli misafirler, yirmi iki yıldır ülkemizin umut dolu yarınları için çalışıyoruz. Milletimizden aldığımız güçle her türlü güç, her türlü zorluğun üstesinden de geliyoruz. Şuna yürekten inanıyorum ki gücümüzün sırrı birlik, beraberlik ruhuymuş. Kardeşlik duygumuzu ve dualarında saklıdır. Bu inançla Türkiye yüz yılı hedeflerimiz doğrultusunda tek bir kardeşimizi dahi geride bırakmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdini kutsal bir emanet gibi görüyoruz. Yeni dönemde de Mustafa Dündar başkanımızla Osmangazi’ye değer katmayı sürdüreceğiz. Dördüncü döneminde hazırlanan başkanımıza canı gönülden başarılar diliyoruz. Aynı şekilde Bursa Büyükşehir Belediyemizde Alinur Aktaş başkanımıza eser siyasetimize, hizmet siyasetimize ilk günkü heyecanla devam edeceğiz. Biz de her zaman başkanlarımızın yanında olacağız.

“Her anlamda güçlü şehir haline getirmek için çalışacağız”

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Cumhur ittifakımızla Türkiye yüzyılını da Bursa’ya her alanda güçlü bir şehir haline getirmek için Çalışacağız. Bir Nisan sabahı inşallah Bursa gerçek vericicilik diyerek bu yolda ilerleyişimizi sürdüreceğiz. Bu duygularla barın, huzur evimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.”

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.