Ziraat Odaları, Kestel’e planlanan OSB’ye tepkili

Ziraat Odaları, Kestel’e planlanan OSB’ye tepkili
Yayınlama: 30.04.2024 14:10:43
A+
A-

Bursa’nın Kestel ilçesine bağlı Soğuksu mevkiine yapılması planlanan İleri Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesine ziraat odalarından tepki geldi. Bölgedeki üretim alanlarına zarar vereceği endişesiyle projeye karşı çıkan ziraat odaları, yetkililerden hassasiyet talep etti.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Sadi Aktaş, İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ve bölge muhtarları, fabrikaların yapılacağı alanda incelemelerde bulunarak bir araya geldi.

Aktaş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu tip sanayilerin kırsala yapılması gerektiğini biliyoruz. Fakat bu yapılırken üretim alanlarına zarar verilmemeli. Yetkililerden bu konuda hassasiyet bekliyoruz. Yatırım yapılacak alanın 800 dönüm civarında olduğunu ve bu alanların milli emlak ve köylülerden kamulaştırıldığını öğrendik. Bizler ziraat odaları olarak sanayiye karşı değiliz. Bizim tek endişemiz üretim alanlarının zarar görmesi.”

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise şunları söyledi:

“Bu bölgeye ileri teknolojiyi temsil eden fabrikalar yapılacağını anlıyoruz. Fakat şu anda dünyanın en büyük sorunu gıdaya erişim. Bunu Ukrayna savaşı ve pandemi döneminde net bir şekilde gördük. Toprak her şeyden önce geliyor. Üretim alanlarına zarar verecek yatırımlara her zaman karşıyız.”

Ziraat odaları, yetkililerden projenin tekrar değerlendirilmesini ve üretim alanlarını koruma altına alacak şekilde revize edilmesini talep ediyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.