Aktaş’tan Harmancık’a müjde : Yol sorunu çözülecek mi?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Harmancık’ta sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, hemşehri dernekleri temsilcileri, muhtarlar ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Toplantıda Harmancık’a yapılacak yatırımlar ve projeler ele alındı.

Aktaş’tan Harmancık’a müjde : Yol sorunu çözülecek mi?
Yayınlama: 06.03.2024 15:50:06
A+
A-

Başkan Aktaş, Doğ Yolu olarak bilinen Harmancık-Bursa yolunun en kısa sürede tamamlanacağını müjdeledi. Yolun kırsal turizm, hayvancılık ve tarımın gelişmesi için önemini vurgulayan Aktaş, “4 dağ ilçesinde 43 bin nüfus olsa da şehir merkezinde 200-300 bin civarında dağ yöresinden insan yaşıyor. Sürekli köylerine, ailelerine gidip geliyorlar. Yol kalitesinin iyileşmesi insan dolaşımını daha da arttıracaktır” dedi.

HARMANCIK’A ANA KUCAĞI VE GENÇLİK MERKEZİ

Başkan Aktaş, Harmancık’a ana kucağı ve gençlik merkezi de kazandıracaklarını açıkladı. Aile destek yaşam merkezlerini 17 ilçeye yayacaklarını ve emekliler için her sene kültür turları düzenleyeceklerini belirten Aktaş, “Yaşlılara Evde Destek Projesi” ile yaşlılara evlerindeki tamiratlarda yardımcı olacaklarını da söyledi.

GENÇLER, KADINLAR VE ENGELLİLER İÇİN PROJE

Başkan Aktaş, gençler, öğrenciler, kadınlar, engelliler ve evlenecek olanlar için özel projelerinin de olduğunu kaydetti. 1 Nisan’dan itibaren kolları sıvayıp çalışmaları sürdüreceklerini ifade eden Aktaş, “İlk günkü heyecana sahibiz” dedi.

HARMANCIK’A YAPILAN HİZMETLER

Toplantıda Harmancık’a yapılan hizmetler de sunuldu. Son 5 yılda 6 bin 376 metre bordür, 11 bin 216 metrekare tretuvar, 21 bin ton sıcak asfalt, 116 kilometrekare sathi kaplama, 109 bin metrekare parke temini, 196 bin ton ocak malzeme temini sağlandı. 52 kilometre içme suyu hattı, 24 kilometre kanalizasyon hattı, 12 kilometre yağmur suyu hattı, 3 tane su sondajı yapıldı. İtfaiye binası inşaatı devam ediyor.

Harmancık’ın tarımda, kırsal turizmde ve hayvancılıkta müthiş potansiyeli olduğunu vurgulayan Başkan Aktaş, soğuk hava deposu ihtiyacını da gidereceklerini söyledi. Kamp ve karavan etkinliğinin büyüterek sürdürüleceğini belirten Aktaş, yörenin kalkınması için gerekli desteği vereceklerini kaydetti.

Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz’da dağ yöresinin her zaman olduğu gibi yine Cumhur İttifakı’na desteğini esirgemeyeceğine inandığını belirten Yavuz, Bursa’ya ve dağ yöresine hizmetleri aktarma konusunda çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş ise beş sene boyunca yapılan çalışmaları ve yeni dönemde yapacaklarını anlatan Ataş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın destekleriyle sıcak asfalttan doğalgaza kadar birçok hizmetin Harmancık’a getirildiğini belirtti. AK Parti İl Başkanvekili Kamil Bayramiç ise 22 senedir Türkiye’ye ve Bursa’ya halkla iç içe hizmeti aksatmadan sürdürdüklerini ve 1 Nisan sonra da dağ yöresine hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

Toplantının ardından Başkan Aktaş ve beraberindeki heyet, Kent Mobilyaları Üretim Tesisi’ni gezerek çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Aktaş, daha sonra pazar esnafı ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.