Dünyanın ilk ‘Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi’ düzenlenecek

İngiltere, kasım ayında düzenlenecek olan ilk yapay zeka güvenliği zirvesine ev sahipliği yapacak.

Dünyanın ilk ‘Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi’ düzenlenecek
Yayınlama: 25.08.2023 20:28:29
A+
A-

İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi, 1-2 Kasım tarihlerinde, Nazi Almanyası’nın şifrelerinin çözüldüğü ve bilgisayar biliminin kurulduğu yer kabul edilen Bletchley Park’ta düzenlenecek.

Bu alanda dünyadaki ilk zirve olma özelliği taşıyan etkinlikte, yapay zekanın riskleri, uluslararası alanda koordine eylemler, yapay zeka modelleri, ekonomik büyümeye etki, bilimsel ilerlemeyi teşvik ve yapay zekanın kamu yararına kullanımı gibi konular ele alınacak.

YAPAY ZEKAYLA İLGİLİ GÜVENLİK RİSKLERİ MASAYA YATIRILACAK

Yapay zekanın sorumlu kullanılmadığı takdirde taşıdığı potansiyel güvenlik risklerinin de masaya yatırılacağı etkinlikle ilgili açıklamada, Başbakan Rishi Sunak ve ilgili bakanların değerlendirmelerine de yer verildi.

Dünyanın ilk 'Yapay Zeka Güvenliği Zirvesi' düzenlenecek: İşte ev sahipliği yapacak ülke!

Sunak açıklamasında, İngiltere’nin geleceğin teknolojilerinin tartışılabileceği en ideal yer olduğunu belirterek “Yapay zekanın olağanüstü fırsatlarını tam kavramak için önümüzdeki yıllarda güvenli bir şekilde gelişmesini sağlamak amacıyla riskleri belirlemeli ve bunlarla mücadele etmeliyiz.” dedi.

ORTAK BİR YAKLAŞIM ÜZERİNE ANLAŞMAYA VARILMASI UMULUYOR

Teknoloji, Bilim ve İnovasyondan Sorumlu Devlet Bakanı Michelle Donelan da açıklamasında, yapay zeka alanında uluslararası işbirliğine vurgu yaparak “Zirve sonucunda bu alanda önde gelen milletlerin ve uzmanların bu teknolojinin güvenli kullanımına yönelik ortak bir yaklaşım üzerinde anlaşmaya varmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı James Cleverly de yapay zeka kaynaklı sorunlardan tüm ülkelerin etkileneceği gibi hiçbir ülkenin bu sorunları tek başına çözemeyeceğine dikkati çekti.

İNGİLTERE YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİNİ SANAYİ DEVRİMİ GİBİ GÖRÜYOR

Yapay zeka güvenliği alanında büyük bir çaba gösteren Birleşik Krallık Başbakanı Rıshı Sunak yaptığı açıklamada, “Bu yüzyılın geri kalanı için dünyanın ana hatlarının belirlendiği bir andayız,” diye açıklama yapmıştı

Başbakan Rishi Sunak Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Londra’yı bir teknoloji merkezi olarak sektör liderlerine sunarken ve onları yapay zekanın fırsatlarını ve zorluklarını kavramaya çağırırken, İngiltere’nin yapay zeka düzenlemelerinin küresel evi olabileceğini söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.