Elon Musk ve Apple CEO’su Tim Cook yine karşı karşıya geldi!

Elon Musk’ın içerik üreticilerine yapılan ödemeleri değiştirmek istediği belirtildi. Elon Musk, Tim Cook’tan X abonelikleri için App Store ücretlerini düşürmesini söylemek için görüşme gerçekleştireceğini söyledi.

Elon Musk ve Apple CEO’su Tim Cook yine karşı karşıya geldi!
Yayınlama: 03.08.2023 19:15:33
A+
A-

Elon Musk yine Apple vergisi hakkında Tim Cook’a eleştiride bulundu. Çarşamba günü yaptığı bir paylaşımda Musk, Apple CEO’sunun şirketin uygulama içi satın alımlarda aldığı yüzde 30’luk komisyonu ayarlayıp ayarlamayacağını görmek için “Tim Cook ile konuşacağını” söyledi.

Şu anda Apple, içerik oluşturucuların Twitter ya da X üzerinden sattığı abonelikler de dahil olmak üzere iOS’taki tüm uygulama içi satın alımlardan yüzde 30 pay alıyor. Musk bunu değiştirmek istediğini, böylece Apple’ın ödemenin Twitter tarafından tutulan kısmından yalnızca yüzde 30 komisyon alacağını söylüyor.

 

X (TWİTTER) ABONELİK PLANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMİŞTİ

Musk, Twitter’ın içerik oluşturuculardan kesinti yapma şeklini de değiştirdiğini ekliyor. Musk, 12 ay sonra içerik oluşturuculardan abonelik gelirinin yüzde 10’unu almak yerine, Twitter’ın yalnızca ödemeler 100.000 doları aştığında yüzde 10 alacağını söylüyor. Bu yeni modele göre Twitter ilk 12 ay boyunca hiçbir şey almayacak.

Musk geçtiğimiz yıl Apple’ın ücretlerini “internet üzerindeki %30’luk gizli bir vergiye” benzetmiş ve Apple’ın ücretlerini ödememek için Twitter Blue’nun iOS’ta kullanıma sunulmasını ertelemişti.

 

ELON MUSK İLE TİM COOK ARASINDA GERGİNLİK YAŞANMIŞTI

Aynı dönemde Musk, Apple’ın Twitter’ı App Store’dan “çıkarmakla” tehdit ettiğini ancak Cook’u Apple’ın merkezinde ziyaret ettikten sonra bunun bir tür yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek geri döndüğünü de söyledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş