Bakan Murat Kurum ‘fethin sembolü’ diyerek tarih verdi! İstanbul’a dev proje!

Bakan Murat Kurum ‘fethin sembolü’ diyerek tarih verdi! İstanbul’a dev proje!
Yayınlama: 03.05.2023 18:27:21
A+
A-

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmaları kapsamında Maltepe’de yaptığı konuşmada ‘Fethin sembolü olacak’ diyerek Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni de 8 Mayıs itibariyle açılacağını duyurdu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, sabah saatlerinde Maltepe’deki Aydınoğlu tesislerinde muhtarlar STK yöneticileri, meclis üyeleri ve sitelerin temsilcileriyle toplantı yaptı. Ardından Başıbüyük Mahallesi sakinleriyle kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleştirdi. Daha sonra da Esenkent İETT Konutları temel atma törenine katıldı.

‘İSTANBUL’A SÖZ HİÇBİR RİSKLİ YAPI KALMAYACAK’

Bakan Kurum, “Bugün itibariyle İstanbul’umuzda 467 bin bağımsız bölüm için şimdiden yapılan toplam başvuru sayısı 87 bine ulaştı. Yani daha şimdiden 1 milyon 900 bin vatandaşımızın hayatı değişiyor. Maltepeli kardeşlerimiz de kampanyamıza yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. İstanbul’a söz hiçbir riskli yapı kalmayacak. İstanbullu hiçbir kardeşim riskli yapıda oturmayacak. Hiçbir gencimiz, güvensizlik hissetmeyecek. Hiçbir annemiz, babamız; yastığa başını tedirgin bir şekilde koymayacak” ifadelerini kullandı.

YENİ İETT KONUTLARI 2024’TE TESLİM EDİLECEK

Bakan Kurum, “Şu anda projemiz kapsamında 16 blokta toplam 431 konut ve 19 dükkanın inşasına coşkuyla, heyecanla, hep birlikte başlıyoruz! Projemiz kapsamında 2+1 ve 3+1 daire tiplerinde konutlar üreteceğiz. Yine konutlarımız zemin + 5 katı geçmeyecek şekilde Maltepe’nin mimari dokusuna uygun olacak. İnşallah 2024’te sizlere teslim edeceğiz. Yeni İETT Konutlarımız sizlere, Maltepe’mize, İstanbul’umuza hayırlı, uğurlu olsun. İstanbul’da fethin 570’inci yıldönümünde milletimize söz vermiştik.”

‘ATATÜRK HAVALİMANI MİLLET BAHÇESİNİ 8 MAYIS İTİBARİYLE AÇIYORUZ’

“Kardeşlerimizin yürüme mesafesinde ulaşacağı, İstanbul’un en değerli, kıymetli alanını millet bahçesi yapacağız ve milletimize armağan edeceğiz demiştik. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ni de 8 Mayıs itibariyle İstanbul’a, İstanbullu kardeşlerimizin hizmetine açacağız. Gurur, onur duyacağımız çocuklarımızın neşeyle koşacağı, fethin sembolü 145 bin 300 ağaç olan muhteşem bir projeyi İstanbul’a armağan edeceğiz” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.