Elon Musk’a rakip olacaklar!

AB’nin önde gelen şirketleri Starlink uydularıyla rekabet edebilecek yeni bir uydu sisteminin oluşması için düğmeye bastı. Söz konusu projenin 2027 yılında kullanılması ön görülüyor.

Elon Musk’a rakip olacaklar!
Yayınlama: 09.05.2023 22:25:48
A+
A-

Avrupa’nın önde gelen uzay ve telekomünikasyon şirketlerinden oluşan bir grup, SpaceX’in Starlink sistemiyle rekabet edebilecek bir uydu takımyıldızı için çalışmalara başlamak için teklifte bulunacak.

 

AB kolları sıvadı... Elon Musk'a rakip olacaklar!

 

ÜNLÜ FİRMALAR STARLİNK’E RAKİP OLMAK İÇİN BİRLEŞTİ

Aralarında Airbus Defense and Space, Eutelsat, SES ve Thales Alenia Space’in de bulunduğu şirketler, Avrupa Komisyonu’nun gelecekteki bir Avrupa uydu takımyıldızının oluşturulmasına yönelik yardım çağrısına yanıt vermek üzere bir ortaklık kurduklarını açıkladılar.

2022 yılının sonlarında duyurulan Uydu ile Dayanıklılık, Ara Bağlantı ve Güvenlik Altyapısının, SpaceX tarafından işletilen ve giderek büyüyen Starlink uydu takımyıldızının sunduğuna benzer bir hizmet olarak Avrupa Birliği’ne alçak Dünya yörüngesinden internet bağlantısı sağlaması düşünülüyor.

2027 YILINDA FAALİYETE GEÇECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR 

AB’nin mevcut tahminlerine göre Iris 2 isimli uydu sisteminin maliyetinin yaklaşık 6.6 milyar ABD dolar olacağı ve önerilen uydu sisteminin 2027 yılına kadar faaliyete geçebileceğini umuyor.

Avrupa Birliği İç Pazarından sorumlu Komisyon Üyesi Thierry Breton geçtiğimiz Kasım ayında yaptığı açıklamada şunları söyledi “IRIS2, uzayı Avrupa özerkliğimizin bir vektörü, bir bağlantı vektörü ve bir dayanıklılık vektörü haline getiriyor. Avrupa’nın gerçek bir uzay gücü olarak rolünü arttırıyor.” dedi.

 

TÜM DÜNYAYI KAPSAYAN UYDU HARİTASINI OLUŞTURDU

Elon Musk yönetimindeki SpaceX, tüm dünyayı kapsayan bir uydu haritası oluşturdu. Uzaydaki çöplüklerin arttığına değinen uzmanlar, yörüngede bu kadar çok uydunun artmasından endişe duyuyor.

SpaceX’in Starlink uyduları dünyada uydu yoluyla internet bağlantısının sağlanması için işlem görüyordu. Ayrıca Ukrayna-Rusya savaşında da askerlerin haberleşmesinde etkin bir rol oynadı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş