Erdoğan İsveç için protokolü devam ettirmeyi onayladı

Erdoğan İsveç için protokolü devam ettirmeyi onayladı
Yayınlama: 10.07.2023 23:01:19
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Litvanya’daki Üçlü İsveç Zirvesi sonrası açıklama yapıyor.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Vilnius’ta yapılacak NATO zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsveç’in NATO’ya katılma teklifini TBMM’ye iletmeyi kabul ettiğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ”Erdoğan İsveç’in onaylanması için kararı Meclis’e götürecek. Sayın Erdoğan, İsveç’in üyeliğinin onaylanması konusunda kararını verdi. İlk kez Terörle Mücadeleden Sorumlu Özel Koordinatör atayacağız.” dedi.

”TERÖRLE MÜCADELEDEN SORUMLU ÖZEL KORDİNATÖR ATAYACAĞIZ”

Stoltenberg, ”İlk kez Terörle Mücadeleden Sorumlu Özel Koordinatör atayacağız. İsveç’in NATO üyeliği tarihi bir adım olacaktır. Terörizme karşı nasıl birlikte çalışılacağı konusunda uzlaşıldı. Bu hem Türkiye, hem de tüm NATO ittifakı için önemli. Türkiye’nin onay işlemi hakkında ayrıntıları ben veremem. Şunu kesin olarak söyleyebilirim ki Cumhurbaşkanı Erdoğan en yakın zamanda onay işlemini gerçekleştirecektir. Macaristan, İsveç’in üyeliğini son onaylayan ülke olmayacaklarını vurguladı. NATO, terörizme karşı farklı şekillerde, farklı yöntemlerle birlikte çalışmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.