Netanyahu Hayallerinden Vazgeçmeli!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin sığındığı son bölgeye olası kara saldırısının ağır sonuçları olacağına yönelik uyarıları dinlemiyor.

Netanyahu Hayallerinden Vazgeçmeli!
Yayınlama: 15.02.2024 16:34:12
A+
A-

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Filistinlilerin sığındığı son bölgeye olası kara saldırısının ağır sonuçları olacağına yönelik uyarıları dinlemiyor. Netanyahu bir kez daha Refah bölgesini hedef alacaklarını söyledi. Olası bir ateşkes için de Hamas, “hayali taleplerinden vazgeçmeli” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, tüm uluslararası ve ülke içindeki muhalefete rağmen Gazze’nin güneyinde yaklaşık 1,5 milyon sivilin sıkıştığı Refah’a kara operasyonu yapma ısrarını sürdürüyor. Aynı zamanda ateşkes için öne sürülen maddelere itirazını da devam ettiriyor.

Netanyahu: “Hamas hayali taleplerinden vazgeçmeli”

“Bu hafta dikkatli bir askeri operasyonla iki rehinemizi serbest bıraktık. Şu ana kadar güçlü askeri baskı ve sıkı müzakerelerin birleşimiyle kaçırılanlardan 112’sini serbest bıraktık. Bu aynı zamanda rehinelerimizin çoğunun serbest bırakılmasının, güçlü askeri baskının ve çok sıkı müzakerelerin anahtarıdır. Ve evet, Hamas’ın hayali taleplerinden vazgeçmesi konusunda ısrar ediyorum; onlar bu taleplerden vazgeçtiğinde biz de ilerleyebiliriz.”

Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da Refah’a saldırmaktaki ısrarını sürdürdü.

Netanyahu, “tam ‘zafere’ kadar savaşacağız ve bu, sivillerin savaş bölgelerini terk etmesine izin verdikten sonra Refah’ta da güçlü bir operasyonu da içeriyor.” ifadelerini kullandı.

Netanyahu: “Hamas hayali taleplerinden vazgeçmeli”

“İnanılır bir plan” görmek istediğini belirten ABD ise konuyu, Netanyahu hükümetiyle görüşmeye devam ettiklerini açıkladı. “İsrail’e ne beklediğimizi açıkça belirtme’ aşamasındayız. Ve İsrail hükümetinin ordudan böyle bir plan istediğini gördük. Henüz bu planı görmedik. İçeriğinin ne olacağını bilmiyoruz. Söylediğimiz gibi çalıştırılabilir olup olmayacağını bilmiyoruz. Bu yüzden neyin olacağı veya olabileceği veya olamayacağı konusunda herhangi bir önyargıda bulunmadan önce bekleyeceğiz. Bu planın neye benzediğini görmek için bekleyip daha sonra bu konuda doğrudan İsrail hükümetiyle temasa geçeceğiz.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.