Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz

Erdoğan: Zulme uğrayan tüm kardeşlerimize dua ediyoruz
Yayınlama: 19.01.2024 15:37:05
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi”nde konuştu. Erdoğan, “Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesince Süleymaniye Camisi’nde düzenlenen “Uluslararası Hadis Araştırmaları Takdim ve İcazet Merasimi”nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

Biz de bugün bu anlamlı geleneği ihya etmek, önemli ilmi projelerin tanıtımını ve icazet merasimini gerçekleştirmek üzere bir aradayız. İslam ülkelerinden icazet törenimize teşrif eden kıymetli ilim erbabımıza Türkiye’ye ve aziz İstanbul’a hoş geldiniz diyorum. Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olan üç aylara kavuşmanın bahtiyarlığını yaşadığımız günlerdeyiz. Mevla’dan bu mübarek günlerde kıldığımız namazları, ettiğimiz duaları, okuduğumuz Kur’anları kabul buyurmasını niyaz ediyoruz. Rabbim hepimizi sağlık, afiyet ve huzur içinde Ramazan-ı Şerif’e kavuştursun.

Filistin ve Gazze halkı başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında zor günler geçiren, zulme uğrayan tüm kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun diye dua ediyoruz. Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz, hali, tavrı, sözleri, yaşayışı, iman ve ibadetleriyle insanlığa en güzel örnektir.

Efendimiz veda hutbesinde şöyle buyurmuştur: Size iki şey bırakıyorum. Allah’ın kitabı ve Peygamberin sünneti.

Efendimizi kalbimizin tahtına yerleştirdik.

Aziz kardeşlerim İbni Haldun Üniversitemiz hadis alanında önemli çalışmalara imza atıyor. Hadis alanında biri 7 yıl diğeri 4 yıl süren projeyi tamamlamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

Uluslararası sünnet ve siyeri nebeviye araştırma merkezinin nitelikli çalışmalara öncülük edeceğinin kanaatindeyim.

Tüm bu ilmi çalışmalara katkı ve emek verenlerden Allah razı olsun.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.