TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etti!

Suudi Arabistan’da planlanan Süper Kupa finali, Atatürk pankartı ve tişörtüne onay çıkmaması nedeniyle iptal edildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etti.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi istifa etti!
Yayınlama: 30.12.2023 00:10:04
A+
A-

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın bugün Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynayacağı Süper Kupa Finali öncesi kriz yaşandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un Galatasaray derbisine çıkmak istedikleri Atatürk pankartının kabul edilmediğini açıklaması sonrası Suudi Arabistan otoritelerinin, İstiklal Marşı’nın okunmasına karşı çıktıkları ve Atatürk ile ilgili hiçbir şeyin stadyuma sokulmamasına dair karar aldığı kaydedildi. Böyle olunca Türkiye’nin iki en büyük kulübü maça çıkmama kararı alarak yurda dönüş için hazırlıklara başladı. Hem Süper Lig kulüplerinden hem de siyaset camiasından tepkiler yükseldi.

Bunun yanı sıra Galatasaraylı ve Fenerbahçeli yöneticiler Suudi otoritelerin kararlarından dönmemesi durumunda maça çıkmayacaklarını belirtti. Ayrıca Galatasaray’ın 100. Yıl formasıyla maça çıkmak istedi.

Buna göre, Süper Kupa’da Fenerbahçe’nin “Yurtta sulh, Cihanda sulh” ve Galatasaray’ın “Ne mutlu Türküm diyene!” pankartlarına izin çıkmadı.

ERDOĞAN BÜYÜKEKŞİ’NİN İSTİFASINI İSTEDİ

Yaşananların ardından Odatv’nin edindiği bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Futbol Federasyon Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istedi.

Mehmet Büyükekşi isitfa etti

Suudi Arabistan’da yaşanan Atatürk skandalının ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) çevrildi. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifa ettiği öğrenildi.

Önce İstiklal Marşı’nın okunmasına Suudi Arabistan tarafından karşı çıkıldığı iddia edilirken, daha sonra yapılan görüşmelerle İstiklal Marşı krizi aşıldı. Fakat Suudi yetkililer, sözleşmede yer almadığı iddia edilen Mustafa Kemal Atatürk pankartı ve tişörtlerine onay vermedi. Taraflar masaya oturarak uzun süre bu krizi aşmak için çaba sarfetti.

BU HABER İÇİN YAPILAN YORUMLAR

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.