Erdoğan’ın sözleri Yunanistan’da manşet oldu

Erdoğan’ın sözleri Yunanistan’da manşet oldu
Yayınlama: 25.07.2023 15:23:48
A+
A-

Yunanistan yangın felaketiyle boğuşurken Türkiye’nin yangın söndürme uçağı yardımları ve Erdoğan’ın sözleri Yunan gazetelerinde manşet oldu.

Yunanistan’ın Rodos Adası’nda devam eden orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Yangın nedeniyle adadan on binlerce kişi tahliye edilmişti. Adada Laerma ve Eleousa bölgelerinde tehlike devam ediyor. Ayrıca Türk uçakları da bölgedeki yangınlara müdahale ediyor.

Yunan basınında, tahliye edilenlerin geceyi spor salonları, okul ve konferans merkezlerinde geçirdiği belirtilerek, paniğe kapılan çok sayıda turistin Rodos Havalimanı’na giderek Ada’dan ayrılmaya çalıştığı kaydedilmişti.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla dünyanın ortak mirası ormanlara sahip çıkmak için Yunanistan’ın Rodos adasında çıkan yangına müdahale için uçuş ekibi ve yangın söndürme araçları gönderildi. Türk uçakları şimdiye kadar 414 ton su taşıdı.

YUNAN BASININDA MANŞET

Başkan Erdoğan’ın dayanışma mesajı ise bugün Yunanistan manşetlerine taşındı. To Vima Başkan Erdoğan’ın “Türkiye, Yunanistan’a yardım için ne gerekiyorsa yapmaya hazır” sözlerini manşetine taşıdı. Aynı zamanda Miçotakis’in Erdoğan’a teşekkür ettiği de ifade edildi.

CNN Greece de Başkan Erdoğan’ın sözlerini manşetine taşıyan gazeteler arasındaydı. CNN, Erdoğan’ın Yunan halkına bir mesaj gönderdiğini söyledi.

Yunan gazetesi News Beast de Başkan Erdoğan’ın sözlerini yineleyerek Türkiye’nin dayanışma çağrısında bulunduğunu ifade etti.

İefimerida da Başkan Erdoğan’ın yardıma hazır olduğunu ifade ederek, aynı zamanda Erdoğan’ın ‘yanlış anlaşılmaları düzeltmek için iki ülkenin iş birliği içinde çalışacağını belirttiğini de’ söyledi.

Euro2day de Başkan Erdoğan’ın geçmiş olsun dileklerini ileterek “Bizim komşularımızla çözemeyeceğimiz hiçbir sıkıntımız yok” dediğini kaydetti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.