Aktaş: Bozbey’i aramak isterdim ama! O yalanı kabul edemem!

31 mart 2024 yerel seçimleri’nin son bulmasıyla birlikte, sonuçlar netleşmeye başladı.

Aktaş: Bozbey’i aramak isterdim ama! O yalanı kabul edemem!
Yayınlama: 01.04.2024 03:15:06
A+
A-

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nin son bulmasıyla birlikte, sonuçlar netleşmeye başladı. Bursa’da sandıkların yüzde 95’i açılırken, seçimi resmi olmayan sonuçlara göre 47.7 oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Mustafa Bozbey önde götürdü.

Sonuçların netleşmesiyle birlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, “Sonuçların şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bir önceki yerel seçime göre bir de oy sayısının arttığını düşünürsek, nüfusun artmasına paralel olarak, yaklaşık yüzde 12-13’lük bir azalış söz konusu” dedi.

Yerel Seçimlerde Türkiye geneli oy sayımları yapılırken, Bursa’da sandıkların yüzde 95’i açıldı. Yapılan sayımda yüzde 47 ile Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Mustafa Bozbey, seçimi önde götürürken, Adalet Kalkınma Partisi Adayı Alinur Aktaş ise yüzde 38 oy aldı.

Birçok ilde yaşanan oy kaybından Bursa olarak üzerlerine düşen mesajı aldıklarını anlatan Aktaş, “Geride tertemiz bir belediye bırakıyorum, 8 iştirakiyle beraber. Çok zor bir 5 sene geçirdim, 2 yıl pandemiyle zor zamanlar geçirdik. Sellerle, yangınlarla 2022 senesi maalesef sıkıntılıydı ve 2023’te 6 Şubat’taki depremle bu sıkıntı, ekonomik anlamda da daha hat safhaya çıktı ama hiçbir mazeret üretmedik.” diye konuştu.

“ÇOK RAHAT UYUYACAĞIM”

Aktaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“Çok rahat uyuyacağım. Eksiklerimiz muhakkak surette vardır ama bilerek ve isteyerek yanlış yaptığımız herhangi bir konu asla olmadı. Seçilen tüm belediye başkanı arkadaşlara, henüz sonuçlar netleşmedi, hepsine başarılar diliyorum. İnanın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sayın Bozbey’i de aramayı isterdim ama daha sonuçla alakalı bir ilerleme olmadan ‘belediyeye tırlar yanaştırılıp evraklar kaçırılıyor’ gibi bir yalanı kabul etmem mümkün değil. Bırakın bir tırı, bir taksi bile yanaşmadı. Biz buradayız. Bütün ekip arkadaşlarım burada. Nihayetinde 16.30’dan beri biz burada bekliyoruz. Bunlar, hiç hoş olmayan şeyler. Daha ilk dakikadan bunları yapmak ahlaki değil. Bunu tüm şehir insanımızın vicdanına bırakıyorum. Bu, gerçekten büyük bir iftira ve yalandır.”

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ise, “AK Parti olarak katılmış olduğumuz bu on sekiz seçimde de vatandaşımızın hem teveccühünü gördük. hem de onlara bu seçim atmosferindeki bizim demokrasi şöleni dediğimiz bir kurumsallaşmayı sağlamış olduk. Bunun öncesinde 14 ve 28 Mayıs’ta zaten milletimiz, bize olan güvenini göstermişti. Önümüzdeki 2028 yılına kadar olan süreçte iktidar partisi olarak milletimize hizmet etmekle ilgili görevi bize tevdi etti ve biz de bu şuur içerisinde çalışarak gayret ederek milletimize vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmiş olacağız. Yerel seçimlerden çok genel seçimler havası oluştu ve projelerde havalarda uçuştu. Biz milletimizin mesajını aldık” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.