Erdoğan’la bir araya gelen Netanyahu’nun kravat iltifatı, görüşmeye damga vurdu

BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu ile ilk kez yüz yüze bir araya geldi. İki liderin de kırmızı kravat taktığı görülürken, Netanyahu, Erdoğan’a, “Kravatını da beğendim” dedi. İltifat karşısında gülen Erdoğan’ın, “Gömlek de kravat da aynı” şeklindeki sözlerine Netanyahu, “Kravat benzerliğimiz ikili ilişkilerimizin geliştiğinin göstergesi” yanıtını verdi. İngilizce’de “tie” kelimesi, hem “kravat” hem de “ikili ilişki” anlamına geliyor.

Erdoğan’la bir araya gelen Netanyahu’nun kravat iltifatı, görüşmeye damga vurdu
Yayınlama: 22.09.2023 16:07:33
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilk kez ABD’de yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. İki lider de kırmızı kravat takarken, Netanyahu, Erdoğan’a, “Kravatını da beğendim” dedi. Erdoğan’ın, “Gömlek de kravat da aynı” şeklindeki sözlerine Netanyahu, “Kravat benzerliğimiz ikili ilişkilerimizin geliştiğinin göstergesi” yanıtını verdi. İngilizce’de “tie” kelimesi, hem “kravat” hem de “ikili ilişki” anlamına geliyor.

Erdoğan'la bir araya gelen Netanyahu'nun

ERDOĞAN VE NETANYAHU İLK KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜ

BM Genel Kurulu için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünya liderleriyle ikili görüşmelerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilk kez yüz yüze görüştü. İki lider daha önce sadece telefonda görüşürken, İsrail tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan ve Netanyahu’nun karşılıklı olarak resmi ziyaret niyetlerini dile getirdiğini aktardı. Başbakan Netanyahu da paylaştığı sosyal medya mesajında, “yenilenen ortaklığın ilerletilmesi” için karşılıklı ziyaretleri dört gözle beklediğini söyledi. Türk tarafı ise görüşmede Filistin sorununun konuşulduğunu kaydetti. İletişim Başkanlığı açıklamasında “İsrail-Filistin ihtilafıyla ilgili son gelişmeler görüşüldü” ifadesi yer aldı.

Erdoğan'la bir araya gelen Netanyahu'nun

NETANYAHU’DAN ERDOĞAN’A “KRAVAT” ESPRİSİ

İki liderin görüşmesinde İngilizce, hem ‘kravat’ hem ‘ikili ilişki’ anlamına gelen “tie” kelimesi üzerinden esprili bir konuşma geçti. Netanyahu, Türkevi’ni birkaç cümleyle övdükten sonra Erdoğan’a “Kravatını da beğendim” dedi. Cumhurbaşkanı’nın bu iltifata gülerek, “Gömlek de kravat da aynı” demesi üzerine, Netanyahu, “Kravat benzerliğimiz ikili ilişkilerimizin geliştiğinin göstergesi” dedi.

Erdoğan'la bir araya gelen Netanyahu'nun

“TIPKI BEZELYE TANELERİ GİBİ”

ABD’de Brooklyn College’da tarih bölümünde görev yapan Osmanlı ve Orta Doğu Tarihi uzmanı Doç. Dr. Louis Fishman, görüşmeye ilişkin X’den (eski ismiyle Twitter) yaptığı paylaşımda, iki liderin benzediği yorumunu şöyle dile getirdi: “On yıldan uzun bir süre boyunca, Erdoğan ve Netanyahu, karşılıklı olarak birbirlerini lanetledi. Ama bölgesel siyasetteki değişimler sonrası ikili ilk kez yüz yüze bir araya geldi. İki ülkenin iç siyasetindeki gelişmelere bakılırsa, aralarındaki benzerlikler, farklılıklardan belki de daha çok, tıpkı bezelye taneleri gibi.”

Erdoğan'la bir araya gelen Netanyahu'nun

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.