İliç’te maden sahasında toprak kayması: En az 9 kişi toprak altında

Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren bir altın madeninde meydana gelen göçük sonucunda, ilk belirlemelere göre çok sayıda işçinin toprak altında kaldığı iddia edildi.

İliç’te maden sahasında toprak kayması: En az 9 kişi toprak altında
Yayınlama: 13.02.2024 15:54:01
A+
A-

Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden sahasında toprak kayması meydana geldi. En az 9 kişinin toprak altında kaldığı ifade edildi.
İliç ilçesinde bir maden sahasında saat 14.30 sıralarında yağıştan dolayı toprak kayması meydana geldi. Olayla ilgili konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, ilk belirlemelere göre en az 9 kişinin toprak altında kaldığını söyledi.

Erzincan’ın İliç ilçesinde faaliyet gösteren bir altın madeninde meydana gelen göçük sonucunda, ilk belirlemelere göre  toprak altında işçilerin kaldığı iddia edildi.  Olay yerine çok sayıda jandarma, ambulans ve arama kurtarma ekibi yönlendirildi.

Göçükle birlikte bazı işçilerin toprak altında kaldığı iddia edildi. Bölgeye çok sayıda jandarma, ambulans ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Maden firması Anagold’un kurtarma ekipleri de çalışmalara katılmak üzere bölgede bulunuyor. Öte yandan bölgeden ilk görüntüler de geldi.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Şu anda o bölgede olan arkadaşların tespiti yapıldı. Net bilgi vermek için beklemek lazım. Kamuoyunu kısa bir süre sonra bilgilendireceğim. 25 dakika içerisinde Erzincan’dan varmış olduk. Şu anda o bölgeye vardık. Bu işlemde toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Bütün arkadaşlarımız bunun nedeni üzerinde çalışıyorlar. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil.

İliç Belediye Başkanı Mustafa Gürbüz yaptığı açıklamada, İlçemiz çöpler köyü Anagold Altın Madeni sahasında toprak kayması sonucu  heyelan meydana geldi, toprak altında kalan işçilerimiz var, arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor dedi.

Yetkili Firma yaptığı açıklamada, Acil Eylem Planı Devreye alındığını hızlıca aksiyona geçildiğini tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada; Erzincan’da bir maden yakınında heyelan meydana geldi. Toprak altında kalan vatandaşlarımızı kurtarma konusunda gayret gösteriyoruz. 9 Kişiye Ulaşılamıyor

ERZİNCAN’DA MADEN SAHASINDA TOPRAK KAYMASI: EN AZ 9 KİŞİ TOPRAK ALTINDA

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş