Futbol camiasından tarihi kenetlenme!

Futbol camiasından tarihi kenetlenme!
Yayınlama: 01.03.2023 23:08:09
A+
A-

Tüm Türkiye’yi sarsan büyük deprem felaketleri sonrası futbol camiası, depremzedelere destek için bir kez daha “Omuz omuza” verdi.

Futbol ailesinin, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerden zarar gören vatandaşlar için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda düzenlediği “Omuz Omuza” kampanyası başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu iş birliği ile organize edilen yardım ve dayanışma kampanyasını, A Spor, beIN Sports, Sportstv, D Smart Spor, S Sport, Tivibu Spor, TRT Spor, TV8 ve kulüp televizyonları ile TRT Radyo, Radyo Gol, Radyospor ve Lig Radyo’nun yanı sıra birçok dijital medya kanalı da canlı yayınlıyor.

Türk ve dünya futbol ailesinin deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için bir araya geldiği yayına, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katılıyor.

Türk futbolunun önde gelen isimlerinin yanı sıra dünyaca ünlü futbol adamları ve oyuncular da kampanyaya destek veriyor.

İŞTE BAĞIŞ YAPAN KURUM, KULÜP VE SPORCULAR:

Türkiye Futbol Federasyonu: 80 milyon TL

Mehmet Ziylan (FLO Ayakkabı): 5 milyon TL

Cantürk Alagöz (Iğdır FK): 5 milyon TL

Çağlayan Çetin (Trendyol): 50 Milyon TL

Göksel Gümüşdağ (Başakşehir Futbol Kulübü): 2 milyon TL

Nevzat Kaya (Muşspor): 3 milyon TL

Fikret Öztürk (Bodrumspor futbolcuları adına): 1 Milyon TL

Mehmet Evyap: 5 Milyon TL

Eljif Elmas ve Napoli’den takım arkadaşları: 100 bin Euro

1. Lig ekibi Bodrumspor: 1 milyon TL

Eyüpspor futbolcuları: 1 Milyon TL

Eyüpspor: Stadyum gelirleri + 5 Milyon TL

Murat Sancak (Adana Demirspor): İç saha gelirleri + 20 milyon TL

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Ali Düşmez: 100 konteyner

Yüksel Yıldırım (Samsunspor yönetimi, futbolcuları ve teknik heyeti): 5 milyon TL

Pelin Türker: 50 konteyner

Rezan Epözdemir: 2 milyon TL

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve arkadaşlar: 8 Milyon TL

Fatih Karagümrük Başkanı Süleyman Hurma: 5 milyon TL

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ve arkadaşları: 7,5 milyon TL

Passolig Genel Müdürü Atıl Aykar: 5 milyon TL

Ecmel Faik Sarıalioğlu (İstanbulspor adına): 5 milyon TL

Hasan Çetinkaya (Belçika Ligi ekibi Westerlo yönetimi): 10 milyon TL

Ergunlar Lojistik Başkanı Faysal Ergün: 5 milyon TL

1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya: 10 milyon TL

Giresunspor Başkanı Nahid Ramazan Yamak: AYEMDER olarak 6 milyon TL değerinde bin adet çift kapılı dolap + 1 bin adet masa + 20 milyon TL’lik mobilya malzemesi

Giresunspor yönetim kurulu: 370 bin TL

Rıza Çalımbay, depremde evini kaybeden bir depremzedenin arabasını bağışladığını açıkladı.

Kuşadasıspor Başkanı Alim Emiroğlu: İç saha maç gelirleri + 1 milyon TL

Dikran Gülmezgil: 2 milyon TL

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: 1000 konteyner parası topladık + Fenerbahçe kulübü olarak 100 milyon TL’yi taahhüt ediyoruz.

BAKAN KASAPOĞLU: MAÇLAR ŞİFRESİZ YAYINLANACAK

İlk olarak telefon bağlantısı gerçekleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu,“Liglerimizin yayıncı kuruluşu olarak BeIN Sports ile yaptığımız görüşmede ligin önümüzdeki iki haftasındaki tüm maçları şifresiz yayınlanma kararı alındı.” açıklamasında bulundu.

Bakan Kasapoğlu açıklamasının devamında “Böyle günlerde acımızı hafifletecek tek yol ortak duygumuzu bir araya getirecek birlik ve beraberliktir. İlk günden itibaren aziz milletimizin bu birlikteliği gösterdiğini gördük. Peş peşe yaşanan depremler sonrası yaraları sarmak için kulüplerin bir arada mücadele etmesi mutluluk verici. İnşallah bu gece de aynı birlik ve beraberliği taçlandıracak bir gece olacak.” dedi.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: 80 MİLYON TL İLE KAMPANYAYI AÇIYORUZ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Milletimizin başı sağ olsun. Depremden hemen ilk günü TFF olarak 20 milyon TL bir bağışta bulunduk. Arkasından tüm kulüplerimiz 59 milyon Lira bir bağış yaptılar. Yine 1. Lig kulüplerimiz 5 milyon TL bağış yaptı. Bunun üzerine 16 milyon ekleyerek 80 milyon TL ile Omuz Omuza Kampanyasını açıyoruz. 100 konteynerin hemen siparişini verdik. 10 gün içerisinde Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapmaya başlayacağız. Bu kampanya en az 6 ay daha devam edecek. Bundan sonra bir takım özel maçlar yapacağız. Şampiyonlar Ligi finaline kadar birçok organizasyon yapacağız.” ifadelerini kullandı.

GÖKHAN ZAN: İYİ Kİ VARSIN VOLKAN DEMİREL

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel,“Hatay’da bulunduğum süreçte 100 kişiyi tanıdıysam yarısına yakınını kaybettim. Geride kalanların çoğu ailesini, arkadaşını, ya geçmişi ya da geleceğini kaybetti. Söyleyecek çok şey yok. Elimizden geldiği kadar bu kampanyalara destek verilmesini rica ediyorum.” dedi.

Volkan Demirel’den sonra söz alan eski futbolcu Gökhan Zan, “Artık önümüze bakmamız gerekiyor. Öncelikle Volkan kardeşime teşekkür ediyorum. Bir Hataylı gibi mücadele etti. İyi ki varsın Volkan Demirel. Hatay sadece Atatürk’ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir. Bundan sonra yapılacak olan yardımların planlı ve sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyorum. İnsanlığın ölmediğini gösteriyor bu birliktelik.” şeklinde konuştu.

ALİ KOÇ: İNŞALLAH BİRLİK VE BERABERLİK UNSURU KALICI OLUR

Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, “İnşallah hem Gaziantep hem de Hatayspor önümüzdeki sezon ligde olmaya devam ederler. Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek. Bu ortamda inşallah, birlik ve beraberlik unsuru kalıcı olur. Bizlere de futbol açısından genç nesillere daha olumlu bir ortam bırakmamız gerekiyor. Acımız taze ama acının içinde umut ve gurur da var. Gurur, eşi benzeri görülmemiş olan birliktelik. Bu dayanışmanın eşi benzeri görülmemiş. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bundan ders almayı ve dünyanın en güzel ülkesi olan vatanımızı geleceğe yakışır bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki tüm ülkede farkındalık ve dönüşüm başlayacaktır. Şimdi önceliğimiz afet bölgesindeki insanların ihtiyaçlarını gidermek.” diye konuştu.

DURSUN ÖZBEK: BİZ BÜTÜN TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYORUZ

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, “Memleketimiz çok büyük bir felaketi yaşadı. Bunun yaralarını sarmak içinde buradayız. Özellikle Maraş, Antep ve Hatay’ı ziyaret ettim. Bütününü gördüğünüz zaman durum çok başka. Biz bütün Türkiye’yi temsil ediyoruz. Bizim üstümüze bir görev düşüyor. Bu yaraların sarılmasında emek veren kim varsa herkese şahsım ve Galatasaray adına teşekkür ediyorum. Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum. Orada yaşananları gördükten sonra biz ne katkı verebileceğimizi konuştuk. Çarptık, böldük ve büyük bir rakam çıktı” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş