Gazze’de Kıtlık Kritik Seviyede!

Gazze Şeridi’ndeki açlığın boyutu her geçen gün büyüyor. Ürdün’ün Gazze Şeridi’ne havadan indirdiği yardımlar denize düştü. İsrail’in aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi halkı, sahile akın etti.

Gazze’de Kıtlık Kritik Seviyede!
Yayınlama: 27.02.2024 17:07:20
A+
A-

Gazze Şeridi’ndeki açlığın boyutu her geçen gün büyüyor. Ürdün’ün Gazze Şeridi’ne havadan indirdiği yardımlar denize düştü. İsrail’in aç ve susuz bıraktığı Gazze Şeridi halkı, sahile akın etti. Yardımlara ulaşabilmek için kimi metrelerce yüzdü, kimi kayıklara bindi. Günlerdir açlıkla savaşan halk, havanın soğukluğuna aldırış etmedi.

Gazze kıyılarında ‘Gıda’ umudu

Haftalardır açlıkla savaşan Gazze halkına, Ürdün’ün yolladığı yardım umut yeşertti. Yardımların denize düşmesiyle birlikte Gazze Şeridi’ndeki halk yüzerek yardımlara ulaşmaya çalıştı. Haftalardır aç olan Gazze halkı havanın soğukluğuna aldırış etmeden denize atladı. Kimileri kayıkla, kimi yüzerek yardımlara ulaşmaya çalıştı. Açlığın verdiği mücadele hırsı ile, karaya çıkartılan paketler için kavgalar yaşandı. Fakat bu yardımlar, açlığın temel mücadelelerden biri olduğu Gazze’de kimse için yeterli miktarda değil.

Gazze kıyılarında Gıda umudu

GAZZE’NİN KUZEYİNDE DURUM DAHA KÖTÜ HALDE

Haftalardır gıdaya ulaşamayan Gazze halkı, saatlerce sıra bekleyerek bir tencere çorbaya ulaşmaya çalışıyor. ve o çorba, kirli sudan ve buldukları herhangi bir bitkiden yapılan bir çorba.

Gazze halkı “yiyecek, içme suyu yok, un falan yok. yemeklik yağ yoktu, içme suyu bile yoktu. ölüm bundan daha iyidir.”

İsrail saldırılarıyla mücadelelerinin yanında bir de gıda, su gibi temel ihtiyaç eksiklikleriyle savaşan halk yardım bekliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.