Gazze’de suç ortağı olmak istemiyoruz

ABD, İngiltere ve AB üyesi ülkelerde görev yapan 800’den fazla yetkili, ortak bir bildiri yayımladı.

Gazze’de suç ortağı olmak istemiyoruz
Yayınlama: 02.02.2024 21:28:05
A+
A-

ABD, İngiltere ve AB üyesi ülkelerde görev yapan 800’den fazla yetkili, ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride yetkililerin ülkelerinin Gazze politikalarının yanlış olduğu ve bu yüzyılın en büyük insani yıkımlarından birinin suç ortağı olmayı reddettikleri belirtildi.

BULUNAMADILAR”

İsrail’in saldırılarının bölgesel bir düzleme genişleme riski taşıdığı ve Batılı hükümetlerin buna ses çıkarmadığı kaydedilen mektupta, “Hükümetlerimiz İsrail’e askeri, diplomatik ve kamuoyu desteği sağlamaktadır ve bu destek gerçek bir hesap verebilirlik olmaksızın verilmektedir. Yönetimlerimiz (Gazze’de) insani bir yıkım varken ateşkes çağrısı ve Gazze’ye gıda, su ve ilaç girmesi için blokajın kaldırılması çağrısı yapmakta başarısız olmuştur.” ifadelerine yer verildi.

Batılı ülkelerin İsrail’e verdiği askeri desteği derhal gözden geçirmesi ve hatta durdurması gerektiğini kaydeden yetkililer, Gazze’de derhal ateşkes ilan edilmesi ve bölgeye insani yardımların sağlanması, tüm esirlerin serbest bırakılması ve kalıcı barış için nitelikli bir strateji geliştirilmesi için de çağrı yaptılar

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.