Google’da gizli mod skandalı! Takip edilmiş olabilirsiniz!

Kaliforniyalı bir yargıç, kullanıcılar “Gizli moda” geçtikten sonra bile internet faaliyetlerini takip etmesiyle ilgili bir davada Google’ın özet karar talebini reddederek 5 milyar dolar talep etti!

Google’da gizli mod skandalı! Takip edilmiş olabilirsiniz!
Yayınlama: 09.08.2023 11:20:35
A+
A-

Pazartesi günü Kaliforniyalı bir yargıç, Google’ın milyonlarca kişinin gizliliğini yasadışı olarak ihlal ettiğini iddia eden kullanıcılar tarafından açılan bir davada Google’ın özet karar talebini reddetti.

Google’a dava açan kişiler bunun, Google’ın çerezlerinin, analizlerinin ve uygulamalardaki araçlarının, kullanıcılar Chrome’un Gizli modunu ya da Safari’nin belirli bir gizlilik seviyesi bekleyen özel tarama gibi diğer benzer özelliklerini etkinleştirdikten sonra bile internette gezinme faaliyetlerini izlemeye devam etmesi nedeniyle gerçekleştiğini söylüyor.

Google'da gizli mod skandalı! Takip edilmiş olabilirsiniz!

KULLANICILARIN GİZLİ MIODDAKİ VERİLERİNİ KULLANMIŞ OLABİLİR

Yargıç Yvonne Gonzalez-Rogers, Chrome gizlilik bildirimi, Gizlilik Politikası, Gizli Açılış Ekranı ve Özel Olarak Ara ve Göz At Yardım sayfasında gizli modun depolanan bilgileri nasıl sınırladığına veya kişilerin paylaştıkları bilgileri nasıl kontrol edebileceklerine ilişkin ifadelere işaret ederek,

“Bir bütün olarak ele alındığında, bu yazıların Google’ın kullanıcıların özel olarak gezinirken verilerini toplamayacağına dair uygulanabilir bir vaat oluşturup oluşturmadığı konusunda tartışılabilir bir sorun var” diye yazdı.

GOOGLE İDDİALARI REDDETTİ

Karara cevaben Google sözcüsü José Castañeda The Verge’e aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Bu iddiaları şiddetle reddediyoruz ve bunlara karşı kendimizi güçlü bir şekilde savunacağız.

Chrome’daki gizli mod, etkinlikleriniz tarayıcınıza veya cihazınıza kaydedilmeden internette gezinme seçeneği sunar. Her yeni gizli sekme açtığınızda açıkça belirttiğimiz gibi, web siteleri oturumunuz sırasında tarama faaliyetleriniz hakkında bilgi toplayabilir.” dedi.

Dava 2020 yılında açılmıştı ve “en az” 5 milyar dolar tazminat talep ediyordu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş