Demirtaş OSB Kavşağı açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yapılan Çevre Yolu Demirtaş OSB Kavşağı’nın açılış töreni Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun da katılımıyla gerçekleşti.

Demirtaş OSB Kavşağı açıldı
Yayınlama: 11.11.2023 12:48:19
A+
A-

Gerçekleştirilen açılışa Uraloğlu’nun yanısıra, Önceki dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve AK Parti Bursa milletvekili Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekilleri ve İlçe belediye başkanları katıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle;

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları ülkemizin dört bir yanında atıyoruz. Ülkemizin baştan başta yüksek standartlı yol ağıyla kuşatıyoruz. Hayata geçirdiğimiz her yeni yol, köprü ve tünel ile birçok faaliyeti canlandırdık, yeni istihdam alanlarının oluşmasına vesile olduk. Bölünmüş yol uzunluğunu 603 kilometreye artırdık. Bugün itibariyle 12 milyar proje bedeliyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bursa Orhaneli, Harmancık yolu, Bursa Keles Tavşanlı yolu, Mudanya Kurşunlu Gemlik yolunda çalışmalara devam ediyoruz. Ayrıca Bursa Kuzey çevre otoyolu çalışmasına devam ettiğimizi söylemek istiyorum. Türkiye’nin en önemli sanayi bölgelerinden olan Demirtaş OSB kavşağını açmanın mutluluğunu sizlerle birlikte yaşıyoruz. Organize sanayi Bölgesi’nin kuzeyinde mevcut üst geçit köprüsünü kavşağa dönüştürdük. Demirtaş OSB bölgesinde üretilen ürünlerin daha hızlı ulaştırılmasını sağladık. Zaman kayıplarının önüne geçtik. Toplamda 150 milyon liralık bir tasarruf elde etmiş olduk.

Bursa’nın 17 sanayi bölgesinden birisi olan ve bünyesinde 439 firmanın hizmet verdiği Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin trafiğini rahatlatacak kavşağın açılışı yapıldı. Bölünmüş yol standartlarında 700 metrelik bağlantı yolu ve 2 bin 290 metrelik yollardan oluşan kavşak, 12’ye 5 metre ebatlarındaki alt geçit menfezleri 64 metre uzatıldı. 580 bin metreküp toprak, 7 bin metreküp demirli beton, 650 ton demir, 62 bin ton temel işçilik ve 31 bin ton karışım imalatı yapılan kavşağın açılış törenin de konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Biz aslında Ulaştırma Bakanlığı ile ortak projelere şehir merkezinde çok alışkın değiliz. Bunu bir sitem olarak algılamayın. Bu çalışma da bizlerin gayreti, sizlerin öncülüğünde startı verilmiş bir çalışmaydı. Bunu size izah ettiğimizde hiç geri çevirmediniz. Bu vesile ile önceki dönem bakanımız Adil Karaismailoğlu’nu hayırla yad etmek istiyorum. İstanbul’da, Ankara’da kilometrelerce raylı sistemler yapılırken, biz bunları kendi imkanlarımızla ve nihayetinde belediye bütçesi ile yapmaya çalıştık. Şükürler olsun, Emek – Şehir Hastanesi hattında, hem de Üniversite- Görükle hattında bu çalışmalar başlamış oldu. Bunun gibi ortaklaşa devam eden çalışmalarımız da var ama bugün özellikle inceleyeceğimiz Çalı Yolu, ki bana göre Bursa’nın en sorunlu yollarından birisiydi. 15 -20 yıldır Bursa Çalı Yolu’nu hiç konuşmuyordu. Eski İzmir Yolu diye tabir ettiğimiz Hasanağa, Kayapaya kadar ulaşan yolu ve devamındaki yolu tekrar çevre yoluna bağlanması ile alakalı yeni açılacak yolun çalışmasını sizlerle birlikte hem plan hem de kamulaştırma ve yol düzenleme çalışmalarıyla birlikte hızlı şekilde devam ettiriyoruz” dedi.

“HER ZAMAN AZİMLE PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Bursa’da sadece karayolları yatırımları ile sınırlı kalmıyoruz. Ankara Bursa hızlı tren hattında incelemelerde bulunduk. Elektrikli ve sinyalli hızlı tren hattı inşa ediyoruz. Proje kapsamında 7 istasyon, 18 tünel, 28 adet demiryolu köprüsü, 66 adet üst geçit inşa ediyoruz. Proje tamamlandığında Ankara Bursa, Bursa İstanbul arası yol mesafesi kısalacaktır. Şehir hastanesi hattının yapımını devraldık. Projemiz sayesinde emek Arabayatağı metro hattı, şehir Hastanesi’ne ulaşacak. Günlük 410 bin yolcuya hizmet verecektir. Hattın en önemli durağı hızlı tren istasyonu ve şehir hastanesi durağıdır. Projemiz kapsamında temelini bu yıl attığımız, görükle uzatmasını da dahil ettik. Projenin genel ilerleme durumu yaklaşık yüzde 38’dir. Her zaman azimle, enerjimizle Bursa’mıza ve Türkiyemize projelerimizi sunmaya devam edeceğiz.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bugün Demirtaş OSB bölgemizin daha ulaşırlar olması için önemli bir kavşak hayata geçiyor. Bursa yatırımlarla sürekli gelişim içerisindedirler. Bursa’nın ekonomik gösterilerini karşılama karayollarımız ve büyükşehir belediyemiz önemli çalışmalara imza atmaktadır. Proje lojistik açısından sanayi bölgemize nefes aldıracaktır. Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden biridir. Ciddi araç giriş çıkışı yaşanmaktadır. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın konuşmasından satır başları şöyle;

Bursamız bugün güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bugün biliyorum ki Bursa’da farklı çalışmaları beraberce istişare edeceğiz. Biz aslında ulaştırma bakanlığı ile ortak çalışmalara şehir merkezinde alışkın değiliz. Raylı sistemlerle alakalı İstanbul’da, Ankara’da metrelerce yapılırken, biz burada kendi bütçemiz ile yapmaya çalıştık. Bununla birlikte ortaklaşa devam eden çalışmalarımız da var. Göreve geldikten sonra Demirtaş OSB ve Bursalıların Demirtaş diye bildiğimiz yer burada ciddi bir trafik sorunu vardı. Bursa’daki en faal sanayi merkezlerinden birisi burası. Ağır tonajlı araçların şehir merkezine doğru yöneldiğini biliyorduk. Ben sanayici abilerimize de çok teşekkür ediyorum. Onlardan da aldığımız desteklerle kamulaştırma işini bitirdik. Her çalışmamızda koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Burada çok ciddi beklentiler vardı. Altyapı ile alakalı çalışmaları bitirdik. Yeni spor tesisi yaptık. Mesire alanını faaliyete geçirdik. Bursada birinci konu ulaşım.

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’in konuşmasından satır başları şöyle;

Göreve geldiğimiz günden bu yana Bursa’dan ilginizi hiç eksik etmediniz. Bursa ve Türkiye ekonomisine çok değer Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeyiz. Şehir trafiğini ve bölge trafiğini rahatlatacak önemli bir kavşak oldu. Bursa AK Parti kurulduğu günden bu yana hem bize hem cumhurbaşkanımıza desteği hep sundu. Bizde bundan sonra Bursa’nın hakettiği yatırımları alması için elimizden geleni yapacağız.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.