Hakan Fidan’dan Brezilya’da önemli temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Brezilya’da üst düzey görüşmeler yaptı.

Hakan Fidan’dan Brezilya’da önemli temaslar
Yayınlama: 22.02.2024 20:00:08
A+
A-

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Brezilya’da üst düzey görüşmeler yaptı. Fidan, ABD’li mevkidaşı Blinken ile bir araya geldi. Türkiye’den ABD’ye yakın zamanda bakan düzeyinde ziyaretin söz konusu olabileceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Zirvesi kapsamında Brezilya’nın başkenti Rio De Janeiro’da. ‘Devam eden uluslararası gerilimlerde G20’nin rolü’ temalı oturumda mevkidaşlarına hitap etti. Ardından ikili görüşmeler yaptı.

Bakan Fidan’ın ilk görüşmesi ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ileydi. Görüşmede, Gazze konusunda tam ateşkesin bir an önce sağlanması için atılabilecek adımlar ele alındı. Ukrayna’daki savaş, NATO’nun genişleme süreci, Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmeleri de konuşuldu.

Önümüzdeki haftalarda ABD ile bakan düzeyinde bir ziyaretin söz konusu olabileceği tahmin ediliyor.

Fidan ayrıca Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile de görüştü. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır’ı ziyareti sırasında imzalanan ortak bildiri doğrultusunda ilişkilerin daha da ilerletilmesi için atılacak adımlar görüşüldü.

Şükri, 1-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu’na katılacak. Forumda, İslam İş Birliği Teşkilatı ve Arap Ligi Temas Grubu üyelerinin katılımıyla düzenlenecek Gazze Paneli’ne iştirak etmesi de öngörülüyor.

Bakan Fidan ayrıca Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ve Bolivya Dışişleri Bakanı Celinda Sosa Lunda ile de bir araya geldi. Gazze’de yaşanan vahşetin sonlandırılmasına yönelik atılabilecek somut adımlara yönelik Türkiye’nin görüşlerini aktardı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.