Hamas’tan geçici ateşkese: Hayır!

Hamas’tan geçici ateşkese: Hayır!
Yayınlama: 07.03.2024 14:12:51
A+
A-

İsrail ile Hamas arasında yapılan ateşkes ve rehine takası görüşmeleri çıkmaza girdi. Hamas, geçici ateşkes teklifini reddederek “Tutsaklar meselesi bizim koşullarımız sağlanana kadar masada olmayan bir konudur” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkes için ‘Şu anda Hamas’ın elinde’ sözlerini sarfetmişti.

Hamas ise ateşkes teklifini kabul etmediklerini açıkladı ve “Geçtiğimiz birkaç gün, İsraillilerin Kahire’ye gelmekten kaçtığı ve direniş tarafından tutulan mahkumların isimlerini sormak veya talep etmek gibi saçma ve anlamsız talepler gönderirken, son birkaç gün hareketin net pozisyonlarının doğrulanmasıydı. Direnişin koşulları sağlanmadıkça tutumumuz bellidir, tutsaklar meselesi bizim koşullarımız sağlanana kadar masada olmayan bir konudur” ifadeleri kullanıldı.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta açıklama yapan Hamas yetkilisi Usame Hamdan, ‘Geçici ateşkese karşıyız’ dedi ve “Amerikan yönetiminin İsrail’in öldürmeyi birkaç hafta durdurma, birkaç hafta sonra da öldürmeye geri dönme hakkı olduğu ve bizim bu girdapta kaldığımız yönündeki görüşünü desteklemenin siyasi bir saçmalık olduğunu düşünüyorum. Bu düşünce, Amerikan yönetiminin bölgede istikrar arayışında olmadığını ve Amerikan yönetiminin Filistin halkının kanını dökmekle meşgul olduğunu doğruluyor” sözlerini kullandı.

Hamas, ABD’nin son dönemde Gazze’ye havadan yardım atmasını da ‘İsrail saldırılarındaki ortaklığını örtbas etme girişimi’ olarak niteleyerek, “Filistin halkına yönelik saldırının ortağı olan Amerikan yönetimi, burada veya orada hiçbir değeri olmayan bazı açıklamalarına rağmen müzakere sürecinde işgale ciddi bir baskı uygulamaması nedeniyle Siyonist oluşuma kılıf bulma fırsatı verilmesinde de ortaktır. Daha ziyade amaçları, saldırıda Amerika’nın ortaklığının boyutunu örtbas etmektir” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş