İsviçre sitem etti: “Apple, gerçek elmaların haklarını almak istiyor!”

İsviçreli meyve yetiştiricileri birliği olan Fruit Union Suisse, Apple’ın sadece ticari marka elma logosuna itiraz etmediğini, gerçek elmaların tüm tasvirlerinin münhasır haklarını almak istediğini söylüyor.

İsviçre sitem etti: “Apple, gerçek elmaların haklarını almak istiyor!”
Yayınlama: 22.06.2023 19:30:41
A+
A-

İsviçreli meyve yetiştiricileri birliğine göre Apple, İsviçre’de elmanın imaj haklarını almak istediği belirtildi.

Ülkedeki meyve çiftçilerinin çıkarlarını destekleyen 111 yıllık bir kuruluş olan Fruit Union Suisse, ABD’li teknoloji devinin yasal teklifinde başarılı olması halinde logosunu değiştirmek zorunda kalabileceği söyleniyor.

İsviçre sitem etti:

“GERÇEK BİR ELMANIN HAKLARINA SAHİP OLMAK İSTİYOR”

Derneğin logosunda üzerinde beyaz bir haç bulunan kırmızı bir elma yer almakta olup, 2011 yılında kuruluşun yüzüncü yılını kutlamak amacıyla biraz revize edilmişti.

Fruit Union Suisse direktörü Jimmy Mariethoz Wired’a yaptığı açıklamada “Bunu anlamakta zorlanıyoruz, çünkü ısırılmış elmalarını korumaya çalışmıyorlar.

Buradaki amaçları gerçekten de gerçek bir elmanın haklarına sahip olmak ki bu bizim için gerçekten de neredeyse evrensel bir şey… herkesin kullanması için ücretsiz olması gereken bir şey. Teorik olarak, ne zaman bir elma ile reklam yapsak, sallantıdayız demektir.” dedi.

APPLE BU KONUDA ISRARCI DAVRANIYOR

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne göre bu, Apple’ın kendi adını taşıyan meyve üzerinde fikri mülkiyet hakları elde etmek için yaptığı birkaç girişimden biri.

Apple’ın elma logosu kullanan her şirkete dava açmaya başlaması, evrensel bir meyve olan elmanın haklarına sahip olması, şirketler arasında tedirginlikle karşılanıyor.

Tech Transparency Project’in ayrı kayıtları, Apple’ın 2019-2021 yılları arasında Amazon, Facebook, Google ve Microsoft’un toplamından daha fazla ticari marka başvurusunda bulunduğunu gösteriyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş