Kuruyemiş devi iflas etti: 400 milyon TL borç, 200 maaşsız çalışan!

Kuruyemiş devi Maksul Gıda, mahkeme kararıyla iflas etti.

Kuruyemiş devi iflas etti: 400 milyon TL borç, 200 maaşsız çalışan!
Yayınlama: 02.05.2024 09:47:56
A+
A-

Ekonomik krizin kurbanlarından biri de Türkiye’nin en köklü kuruyemiş firmalarından biri olan Maksul Gıda oldu. 200’den fazla şubesi bulunan firma, mahkeme kararıyla iflas etti. Yaklaşık 400 milyon TL borcu olan şirketin 3 yıl önce konkordato ilan ettiği ve 200 çalışanın aylardır maaşlarını alamadığı öğrenildi.

Bir zamanların zirve firması 

Maksul Gıda, kuruyemiş ve baharat sektöründeki yatırımlarıyla kısa sürede 200’den fazla şubeye ulaşarak sektörde önemli bir yer edinmişti. Ancak son yıllarda yaşanan ekonomik krizden olumsuz etkilenen firma, mali zorluklarla boğuşmaya başladı.

Konkordato ve bilirkişi raporu 

Artan borç yükü ve mali sıkıntılar nedeniyle Maksul Gıda, 3 yıl önce konkordato talebinde bulundu. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin durumuna ilişkin bilirkişi raporu talep etti. Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, şirketin toparlanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

Bilirkişi raporunun ardından Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol için iflas kararı verdi. 150’ye yakın şubesi kapanan şirketin, aktif olarak faaliyet yürüten 50 şubesini de kapatmaya başladığı öğrenildi. Aylardır maaşlarını alamayan yaklaşık 200 çalışan ise işsiz kaldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.