MARTED Başkanı Şirin’den 6 Mayıs Radyo Günü mesajı

MARTED Başkanı Şirin’den 6 Mayıs Radyo Günü mesajı
Yayınlama: 06.05.2023 10:57:05
A+
A-

Marmara Radyo ve Televizyon Yayıncıları Dernek Başkanı Hasan Şirin, ’6 Mayıs Radyo Günü’ nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türkiye’de radyo yayıncılığı, bundan tam 96 yıl önce, 6 Mayıs 1927’de, Sirkeci’nin meşhur Büyük Postane’sinin bodrum katında, 5 kilovatlık vericiyle Eşref Şefik’in yaptığı “Alo Alo Muhterem Samiin, Burası İstanbul Telsiz Telefonu” anonsu ile başladı. Ankara’da ilk yayınsa Kasım 1927’de yapıldı.

 

MARTED Başkanı Şirin mesajında: ”Yerel, Bölgesel ve Ulusal olarak  sayısı bini aşkın,Toplumu bilgilendirmek, dünyadan haber vermek, Türkiye’nin sesini dünyaya duyurmak amacıyla türküsüyle, şarkısıyla, haber içerikleriyle ,masalıyla, destanıyla kültür unsurlarının işlendiği radyolar, 6 Mayıs Radyo Günü‘nde 96’ncı yaşını kutluyor.

Radyolar her daim samimi bir arkadaş olarak eğitici, öğretici, tanıtıcı, eğlendirici gücü ve etkisiyle gönüllerimizde taht kurmuş;her düşünceye ve sese açık mikrofonlarıyla demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olmuştur. Haberleri ve anlık gelişmeleri takip etmek, müzik kutusu ve bir iletişim aracı olarak radyo kullanan insan sayısı da teknolojinin gelişmesiyle azalmamakta ve popülaritesini kaybetmemektedir.

Öncelikle Bursa’da ve Tüm Türkiye’de yayın yapan radyolar olarak, büyük bir emek ve sevgi ile ilk radyo yayınının 96. yılında, radyoya gönül vermiş ve halen aynı heyecanı hisseden meslektaşlarımın 6 Mayıs Radyo Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.