Müjdeli haber geldi ancak tablo ürkütüyor!

Müjdeli haber geldi ancak tablo ürkütüyor!
Yayınlama: 16.06.2023 15:45:25
A+
A-

Türkiye’de yaşanan kurak kış aylarının ardından ilkbaharda yağmurlar bir nebze de olsa yüzümüzü güldürürken barajlardaki doluluk oranı istenilen seviyeye çıkamadı. Meteoroloji’den gelen son dakika haberi ise umutlandırdı.

Uzmanlar tarafından son 20 yılın en kurak kış ayını geride bıraktığı söylenilen Türkiye’de baraj doluluk oranları da yakından takip ediliyor.

MARMARA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; Marmara Bölgesi’nde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden sonra Tekirdağ, Edirne’nin güneyi ile İstanbul Anadolu yakasında, yarın öğle saatlerinden sonra Kocaeli, Sakarya yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olmasının beklendiği bildirildi.

Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

SON 15 GÜNDE YAĞIŞLAR ETKİLİ OLDU

Türkiye genelinde baraj doluluk oranlarında bölgelerde yaşanan kuvvetli yağışların da etkisiyle artışlar gözlemlenirken bazı bölgelerde sel felaketleri de yaşandı.

İSTANBUL’DA DOLULUK ORANI

İstanbul’da baraj doluluk oranları yüzde 46,26 olarak hesaplandı.

YÜZDE 30 CİVARINDA AZALMA

Geçen yıl (2022) ve daha önceki yılların haziran ayı İstanbul’daki baraj doluluk oranlarının karşılaştırmalarına baktığımızda ise bu yıl seviyenin yaklaşık yüzde 30 civarında daha düşük olduğu gözlemlendi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.