Mustafa Varank: Ahlat olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı

Bursa’da  Bitlis Ahlat İlçesi Taşharman ve Kömüryakan Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Mustafa Varank: Ahlat olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı
Yayınlama: 04.02.2024 16:18:02
A+
A-

Bursa’da  Bitlis Ahlat İlçesi Taşharman ve Kömüryakan Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hizmet binası bugün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.

Bursa Geçit Mahallesi 2.Akvaryum Sokak No:51 Osmangazi adresinde faaliyet gösterecek olan dernek binasının açılışı halaylarla gerçekleştirildi.

Taşharman ve Kömüryakan Köyü Kalkındırma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı  Muhammed Yamani, dernek binasının açılış törenine katılan herkese teşekkür ederek el birliğiyle güzel işlere imza atacaklarını söyledi.

Yamani Konuşmasında,”Zahmet edip gelen hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz evvela kıymetli zamanlarını ayırıp buraya gelen Protokole hoşgeldiniz diyorum.

Ben açılışımıza mütevazı diyorum,  her gün kamu hizmeti üreten ve çalışan güzel insanlar buradayken üç  katlı binamızın açılışından bahsetmek istemem ama bu üç katlı binanın kapısından menteşesine kadar her vatandaşımızın katkısı vardır. Allah hepsinden razı olsun. Bizim köyümüz çok nüfuslu bir köydür. Hepimiz zamanla şehirleşmeyle göç etmiş muhacirleriz.

Bizler zaferle değil seferle münhasır insanlarız 

Bizler bu coğrafyanın insanlarıyız bizler birbirimize sahip çıkmalıyız. Bizler zaferle değil seferle münhasır insanlarız. Gelen tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim bizi onurlandırdınız ”dedi.

 

Dernek üyelerinin katkıları ile 2009 dan bu yana 9000 metrekare mezarlık, Taziye evi, Kütüphane, Lokal, Yemekhane ve Mescit alanlarının bulunduğu 3 katlı dernek binası hizmete açıldı.
Açılışa Sanayi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Mustafa Varank, Ak Parti Bursa Millet Vekili Muhammed Müfit Aydın, Bursa büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan , Ak Parti Osmangazi ilçe başkanı Adnan Kurtuluş, Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya,  Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Alp,  Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demir ve çok sayıda STK Başkanı katıldı.

 

Ahlat olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı

Sanayi ve Teknoloji Komisyon Başkanı Mustafa Varank yaptığı konuşmasında,,

”Kıymetli kardeşlerim Türkiye’nin kadim beldeleri şehirleri vardır bu ülkeye değer katan bu ülkenin tapusunun yazıldığı beldeler vardır. Bunlardan biride Ahlat’tır. Ahlat olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı. Bugün Bitlis Ahlat’lı kardeşlerim Türkiye’nin neresinde olursa olsun kültürlerini yaşatmak için bir araya geliyorlar bu yüzden her birinize teşekkür ederim. Bitlisin Organize sanayi bölgesinde  hizmetler yaptık şimdi gitseniz oralara bizzat görürsünüz. Kardeşlerim biliyorsunuz ki Bitlis Ahlat bundan Yirmi yıl önceki Bitlis Ahlat değildir. Sadece Özgürlük değil her anlamda değişti Bitlis Ahlat. Bu neden den dolayı işi ehline verin. Türkiye’nin tüm vilayetinde prıl prıl kardeşlerimiz var onlardan biride Alinur Aktaş. Genel seçimlerde olduğu gibi yerel seçimlerde de destelerinizi bekliyorum.  Alinur Aktaş’ı tekrar başkan yapacağız inşallah” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammed Müfit Aydın,  Biz Bitlisliler Şehirlere Yük Olmaya Değil Yük Almaya Gidiyoruz açıklamasında bulundu.

Aydın, ”Kıymetli başkanlarım değerli kardeşlerim ve canımdan çok sevdiğim Bitlis’liler tüm kardeşlerim sizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum.

Sayın bakanım özellikle bilinmesini isterim ki bizim dernek başkanımızın ifadelerinden sonra çok duygulandım biz gittiğimiz yerlerde yük olmaya gitmedim onların sırtından yükü almaya çalıştık ve biz bunu başardığımızı düşünüyorum. Allah bize vatandaşımıza karşı yanlış yapacak bir şeye başlatmasın” dedi.

Sizlerle guru duyuyorum

Biz Eski Türkiye Değiliz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş Türkiye’nin  21 yılda çok değiştiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu.

”Değerli kardeşlerim hepinizi sevgi saygıyla selamlıyorum, daha önce Cumhurbaşkanımızın  emriyle temel atmak için gittiğim yerlerden sonra Ahlat’a uğramıştım gerçekten çok beğendim. Bu dernek binasının hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ben açılış konuşmasını yapan dernek başkanı kardeşime de canı gönülden tebrik ediyorum kamudan devletten her hangi bir destek almadan biz burada bir proje yaptık dediniz. Ben şahsım adına  ve Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizi burada söylemek isterim. Kardeşlerim Allah’a hamd olsun biz eski Türkiye değiliz. Tüm vatandaşlarımıza yetişecek gücü var devletimizin. Biz her daim mazlumun yanındayız. Bu güzel projede her türlü katkısı olan değerli kardeşlerimden Allah razı olsun” dedi.

 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa’ya Değer katan Hemşerilerimize teşekkür ediyorum açıklamasında bulundu.

Yılmaz, ”Dayanışma derneğimizin açılışına hepiniz hoşgeldiniz. Geçtiğimiz yıl Ahlat’ ı ziyaret ettik oranın çok güzel bir yer olduğunu gördük. Başta milletvekilimiz olmak üzere Bursa’ya değer katan binlerce vatandaşımıza teşekkür ederim. Bu bina bir başlangıç değil birliğimizin muhabbetimizin devamı olacak. Hepinizden Allah razı olsun” dedi.

 

 

HABER: ŞERİFE ÖZ

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.