Netanyahu: Gazze’yi Yok Edeceğiz!

Dört buçuk ayı geride bırakan İsrail’in Gazze’ye yönelik ölümcül saldırıları durması için uluslararası baskı artarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan açıklama geldi.

Netanyahu: Gazze’yi Yok Edeceğiz!
Yayınlama: 21.02.2024 18:33:36
A+
A-

Dört buçuk ayı geride bırakan İsrail’in Gazze’ye yönelik ölümcül saldırıları durması için uluslararası baskı artarken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan açıklama geldi. Netanyahu, “Amacımıza ulaşana kadar hiçbir baskı bunu değiştiremez” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ülkenin müttefiklerinden veya ülke içinden gelebilecek hiçbir baskının, hükümetini Hamas’a karşı savaşı sürdürmekten caydıramayacağını söyledi.

Netanyahu, “Hamas’ın ortadan kaldırılması, tüm rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze’nin artık İsrail için bir tehdit oluşturmayacağına dair söz anlamına gelen tüm hedeflerine ulaşana kadar savaşı sürdürmeye kararlıyız. Bunu değiştirebilecek hiçbir baskı yok” ifadelerini kullandı.

Binyamin Netanyahu bu açıklamaları İsrail’in güneyindeki bir askeri üsse yaptığı ziyaret sırasında yaptı. Ateşkes müzakereleriyle ilgili olarak da “Hamas’ın taleplerini kabul etmek için bizim için yenilgi demektir” dedi.

Netanyahu, “Ne pahasına olursa olsun rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik bir anlaşma da dahil olmak üzere, tüm hedeflerine ulaşmadan önce savaşı durdurması için İsrail üzerinde hem içeriden hem de dışarıdan çok fazla baskı var. Gerçekten başka bir kurtuluş elde etmek istiyoruz ve aynı zamanda uzun bir yol kat etmeye de hazırız, ancak herhangi bir bedel ödemeye hazır değiliz, özellikle de Hamas’ın bizden talep ettiği yanıltıcı bedelleri ödemeye hazır değiliz, bu da İsrail devleti için yenilgi anlamına gelir” sözlerini kullandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.