O’Connor’ın ölümün siyonist şüphesi!

O’Connor’ın ölümün siyonist şüphesi!
Yayınlama: 01.08.2023 13:21:55
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İrlandalı Müslüman sanatçı O’Connor’ın, İsrail’deki aşırı milliyetçi siyasetçi Itamar Ben Gvir’e ölüm tehditleri aldığını söylediği ancak bunların Gvir tarafından kulak arkası edildiği ortaya çıktı.

Müzik dünyasının protest kimliği ile ön plana çıkan seslerinden Sinead O’Connor’ın ölümüyle ilgili, İsrail medyasında geçmişe dair önemli bir mektup ortaya çıkartıldı.

O’Connor’ın bir konser sebebiyle, İsrail’deki aşırı milliyetçi siyasetçi Itamar Ben Gvir’e ulaşarak ölüm tehditleri aldığını söylediği ancak bunların Gvir tarafından kulak arkası edildiği ortaya çıktı.

“KUDÜS’Ü PAYLAŞMAK” TEMALI KONSER HER ŞEYİ BAŞLATAN NOKTA OLDU

1990’lı yılların başında seslendirdiği “Nothing Compares 2 U” şarkısı ile uluslararası üne kavuşan O’Connor, aynı dönem Filistin’de birden fazla gönüllü kuruluşun düzenlediği konserler verdi.

Fanatik Yahudilerin yoğun tepki gösterdiği “Kudüs’ü Paylaşmak” temalı konseri tüm engellemelere rağmen gerçekleştirmeyi başaran İrlandalı şarkıcı, daha sonraki yıllarda çok istemesine rağmen bir daha bu fırsatı bulamadı.

O’Connor daha sonraki yıllarda farklı medya mecralarına verdiği röportajlarda, şimdilerde İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı olan Itamar Ben-Gvir ve taraftarları tarafından da açıkça tehdit edildiğini söylemişti.

Ben-Gvir’e hitaben 1997’de yazdığı bir mektupta ölüm tehditleri aldığını söyleyerek, “Tanrı, dünya çocuklarına terör getirenleri ödüllendirmez. Yani ruhunun başarısızlığından başka bir şeyde başarılı olmadın” ifadelerini kullanmış.

TEHDİDİ ÖVÜNEREK ANLATMIŞ

Filistin halkına verdiği destekle tanınan ve Müslüman olduktan sonra “Şüheda Davitt” ismini alan Sinead O’Connor’ı doğrudan hedef alan Bakan Ben-Gvir, tehdidin kendi taraftarı tarafından yapıldığını kabul ederek, “Bizim yüzümüzden gelmiyor. Ona uyguladığımız baskı başarılı oldu” sözlerini sarf etmiş, ünlü şarkıcıyı korkuttuklarını ve konseri engellediklerini övünerek anlatmıştı.

O’Connor’ın ölümü sonrası tekrar yayınlanan kayıtlarda Ben-Gvir, bu olayı gurur vesilesi olarak gördüğünü söylüyor ve O’Connor’ın Müslüman olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmekten çekinmiyor.

Sinead O’Connor ise, Kudüs’te vermek istediği kardeşlik ve barış konserlerinin engellenmesiyle ilgili, “Aşırı sağcı İsrailli aşırılık yanlılarından gelen bir dizi ölüm tehdidi aldık. Beni ve grubumu öldürmekle tehdit eden aşırı sağcı bir grup nedeniyle hayatımdan olmaya ve çocuklarımın geleceğini tehlikeye atmaya hazır değilim” ifadelerini kullanmıştı.

TEHDİTLERDEN HEP KORKMUŞ

Londra’da hayatını kaybeden Sinead O’Connor, ölümünden iki hafta önce Avustralya, Yeni Zelanda, ABD ve Avrupa’yı kapsayan bir turneye çıkacağını duyurmuştu.

Yakınlarından bazıları, O’Connor’ın geçmişte siyonist tehditleri hiç unutmadığını aynı odakların bu konser dizisinde de vereceği mesajlardan sonra tehditler savurabileceği endişesini taşıdığını dile getirdi.

O’Connor, Yahudi etkisinin belirgin olduğu müzik dünyasının en prestijli ödülü olarak gösterilen Grammy’i de reddederek ödülü almamıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.