Yunan Bakan’dan Hakan Fidan’a mesaj: İki madde sıraladı

Yunan Bakan’dan Hakan Fidan’a mesaj: İki madde sıraladı
Yayınlama: 17.07.2023 09:16:03
A+
A-

Yunan Bakan Gerapetritis, Türkiye’yle ilişkilerde sükunete giden yol için iki madde sıraladı. Türk-Yunan ilişkilerinde kendisine ve Bakan Fidan’a çok iş düştüğünü, Fidan’la güven ortamı ve diyalog kurmak istediğini ifade etti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, 11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’taki NATO Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği ikili görüşme ile iş birliği ve olumlu diyalog vurgusu yapılmaya başlandı.

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis de bu görüşmeyle birlikte Türkiye-Yunanistan ilişkilerini değerlendirdi.

 

TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ VE FİDAN’A MESAJ

 

Kathimerini’ye konuşan Gerapetritis, “Sakin ortamı devam ederek gerilimlerden kaçınılması, kendi içinde karşılıklı yarar sağlayan bir durum ve büyük bir başarıdır. Geçmişte uzun süredir devam eden çatışma ortamı iki ülke için de bölgenin istikrarı için de kötü olmuştur” dedi.

 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a mesaj gönderen Gerapetritis, “Her iki dışişleri bakanının da görevi bu iyi atmosferi sağlamlaştırarak geliştirip bir yol haritası iletletme ve ikili iş birliğinin çok düzeyli ilişkilerini daha geniş bir hale getirmek olmalı. İyi ilişkiler, anlaşmalı konuşmaların önünü açacaktır” diye konuştu.

 

Henüz o noktada olunmadığının altını çizen Gerapetritis, “Yine de güçlü bir siyasi yetki ve önemli uluslararası sermaye ile geçmişin yaraları ile geleceğin meydan okumalarıyla yüzleşme zamanının geldiğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.

 

SÜKUNET İÇİN İKİ MADDE

 

Yunan hükümetinin iş birliği ve diyalog ortamı arzuladığını ifade eden Gerapetritis, Türk mevdikaşı Fidan’la kişisel olarak güvenilir ve istikararlı bir ilişki kurmayı dört gözle beklediğini söyledi.

 

Gerapetritis, Ege’de sükunate giden yolu iki formül ile değerlendirdi. Yunan Bakan’a göre; bir yandan operasyonel faaliyetlerden kaynaklı riskleri sınırlamak, diğer bir yandan ise sahada krizler çıktığında doğrudan iletişim kurarak gerilimi azaltmak gerekiyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.