OpenAI’nin güven ve güvenlik başkanı görevinden ayrıldı!

OpenAI şirketinde güven ve güvenlik başkanlığını yürüten Dave Willner, son zamanlarda şirkette artan yoğun iş temposuna değinerek, ailesiyle daha fazla zaman ayırmak için görevden ayrıldığını belirtti.

OpenAI’nin güven ve güvenlik başkanı görevinden ayrıldı!
Yayınlama: 22.07.2023 22:15:58
A+
A-

ChatGPT’nin lansmanıyla jeneratif yapay zeka kavramını neredeyse tek başına küresel kamu söylemine sokan yapay zeka devi OpenAI’de önemli bir personel değişikliği yaşanıyor.

Girişimin güven ve güvenlik müdürü olan sektörün deneyimli ismi Dave Willner, dün gece LinkedIn’de yaptığı bir paylaşımla görevinden ayrıldığını ve danışmanlık rolüne geçtiğini duyurdu.

Bir buçuk yıldır görevde olan genç ailesiyle daha fazla zaman geçirmek istediği için mevcut konumundan istifa ettiğini belirtti.

OpenAI'nin güven ve güvenlik başkanı görevinden ayrıldı!

AYRILIŞI YAPAY ZEKA DÜNYASI İÇİN KRİTİK ZAMANDA GERÇEKLEŞİYOR

OpenAI Başkanı Greg Brockman, Google, Inflection, Microsoft, Meta ve Amazon yöneticileriyle birlikte Beyaz Saray’a giderek, hazırlanmakta olan bir Yapay Zeka Yürütme Kararnamesi öncesinde ortak güvenlik ve şeffaflık hedeflerini takip etmeye yönelik gönüllü taahhütleri onayladı.

Bu gelişme, Avrupa’da yapay zeka düzenlemeleriyle ilgili kopan gürültünün ve diğer bazı ülkeler arasında değişen duyguların ardından geldi.

İmzalanan karara göre yapay zeka devleri artık yapay zeka içerikleri üretirken, içeriklerin yapay zeka tarafından hazırlandığına dair bir filigran eklemek zorunda kalacak.

MEVCUT KONUMUNDAKİ İŞLERİN GİDEREK ARTTIĞINI BELİRTTİ

Willner LinkedIn’deki yazısında bu konuya özel bir atıfta bulunmuyor. Bunun yerine, ChatGPT’nin lansmanından sonra OpenAI işinin taleplerinin “yüksek yoğunluklu bir aşamaya” geçtiğini belirterek üst düzeyde tutuyor. Dave Wilner yapmış olduğu açıklamada;

 

“OpenAI’de geçirdiğim süre içinde ekibimizin başardığı her şeyle gurur duyuyorum ve oradaki işim bugün sahip olunabilecek en havalı ve en ilginç işlerden biri olsa da, ilk katıldığımdan bu yana kapsamı ve ölçeği de önemli ölçüde büyüdü” diye yazdı.

Kendisi ve aynı zamanda bir güven ve güvenlik uzmanı olan eşi Chariotte Willner, aileyi her zaman ön planda tutacaklarına dair taahhütte bulunmuş olsalar da, “ChatGPT’nin lansmanını takip eden aylarda, pazarlığın bana düşen kısmını yerine getirmenin giderek daha zor olduğunu fark ettim” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.