Osmangazi belediyesinde ilk meclis toplantısı yapıldı

Osmangazi Belediyesinde ilk belediye meclis toplantısı, Başkan Aydın önderliğinde gerçekleştirildi.

Osmangazi belediyesinde ilk meclis toplantısı yapıldı
Yayınlama: 09.04.2024 10:12:15
A+
A-

Osmangazi Belediyesi’nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis salonunda gerçekleşen toplantıda, divan katibi olarak meclisin en genç üyeleri olan Özlem Bodur ve Ali Metin yer aldı.

Meclis toplantısı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Mecliste AK Parti Grup sözcüsü Ali Sait Adiloğlu, CHP Grup sözcüsü Alptuğ Memişoğlu ve MHP Grup sözcüsü Osman Çimen değerlendirmelerde bulundu. Söz alan grup sözcüleri ilçeyi birlik ve beraberlikle yöneteceklerini aynı zamanda siyasi ideolojilerden bağımsız olacak şekilde Osmangazi’yi örnek bir ilçe yapmak için çalışacaklarını ifade etti.

Başkan Aydın, şunları söyledi:

“Belediye başkanına siyasi parti rozetinin çıkartıldığı yerde hizmet etme yerleri devam eder. O yüzden bu seçimin kaybedeni yoktur. Bu seçimde her birimiz muhtarlarımızla, belediye meclis üyelerimizle, vatandaşlarımızla hizmet etme yarışında birbirimizle rekabet edeceğiz. Onun haricinde kapımızda, gönlümüzde herkese yirmi dört saat açık. Burayı derdiyle dertlenen, fikir üreten, proje üreten, rehberlik sürecimiz ne güzel çalışmış. Kentsel dönüşümden tutun, diğer konteynerlara kadar öneriler geliyor. Ve ne olursa olsun. Bizde öyle bir ayrım olmaz. Çünkü biz bize yüklenen sorumluluğun ve Osmangazi halkının bize verdiği görevin farkındayız. O yüzden birinci önceliğimiz burada güzel işler yapmak.

“Tüm fikirlere açığız”

Birinci olarak amacımız yönetirken, ortak akıl kullanmak. Kimse kimsenin fikrini de küçümsemeden dinlemeli. Çoğu zaman öyle bir dikkat çekici fikir olur ki hiç ummadığımız yerlerden birisi söyler. Bunu büyük özel şirketlerde çalışanlar bilir. Dolayısıyla fikirler birikir ve bir yol açar.  Dolayısıyla bunlara da açığız.

“Herkesin mensup olduğu siyasi partiler var ancak birlikte yöneteceğiz”

Halkımıza hizmet etmek. Herkesin mensup olduğu siyasi partiler var. Zaman zaman onlarla ilgili konuşmalarımız olabilir, görüşler de olabilir. Bu da demokrasinin en doğal gereğidir. Demokrasiye inanıyoruz. Demokrasi gereği olarak sandıktan çıkan sonuçlara da hepimiz  güveniyoruz. Böyle devam etmesi için en başta belediye başkanı olarak ben çalışacağım. Tabii ki aynı hassasiyetle  birlikte büyümekle birlikte vatandaşın derdi olduğunu unutmayalım diyorum. Çok da uzatmadan bugün arefe günü. Arefe gününüzü de kutluyorum.”

Meclis toplantısında konuşmaların ardından gündem maddelerine geçildi ve meclis heyetinin oy kullanımıyla Osmangazi belediyesinin görevli isimleri belirlendi.

Yapılan sayım sonucunda 28 oyla CHP Meclis üyesi Recep Çohan, Meclis birinci başkan vekili seçildi.

Yine 28 oy ile Meclis ikinci başkan vekili seçilen isim CHP’den meclis üyesi Sefa Yılmaz oldu.

Divan Katipliği seçiminde ise Özge Kaya ve Ali Metin, en çok oyu alarak Divan Katipliğine seçildi.

Encümen üyeleri ise şu şekilde:

Sefa Yılmaz (CHP)

Halil Aktaş (CHP)

Kemal Güzel Vardar (CHP)

Toplantıda,  toplamda on komisyon olmak üzere meclis üyeleri tarafından oy verildi ve çoğunluğun oy birliğiyle komisyon üyeleri de belirlendi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.