Osmangazi Belediyesine BAREM Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi kazandırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla BAREM bünyesinde Osmangazi’de Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi açıldı.

Osmangazi Belediyesine BAREM  Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi kazandırıldı
Yayınlama: 19.03.2024 12:25:48
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımıyla, BAREM bünyesinde Osmangazi’de Huzurevi ve Alzheimer hizmet birimi açılış töreni gerçekleşti.

Açılış torenine Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş ve çok sayıda davetli katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Bugün burada Osmangazi belediyemizin çok önemli bir proje açılışında bir araya geldik. Yine gönüllere dokunan önemli bir hizmeti, Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projesi olan açılışındayız. Sizlere hoş geldiniz diyorum. AK Partimiz sayesinde son yirmi yılda her alanda olduğu gibi sosyal belediyecilikte de önemli bir mesafe kat edildi. Tevazu ile gönüllere dokunarak çalışmalar yapıyor, toplumun tüm fertletinin Osmangazi’de huzurlu bir yaşam sürmesi için öncelikli çalışmalar yapıyoruz. Kaynaklarımızı da halkımızla bölüşmeye devam ediyoruz. Merkezden kırsaldaki en ücra mahalleye kadar her bir bireyin konforlu yaşaması için uğraşıyoruz.

“Yaşlılarımız için her türlü ihtiyaç çözüldü”

BAREM 14 bin 162 metre alanda yükselen 20 bin 140 yukseklige sahiptir. 240 yatak kapasitesi huzurevi, 150 kişiye hizmet veren engelli ve yaşlı merkezi bulunuyor. Hem aile yapısının kuvvetlendirilmesi hem de ihtiyaç içinde olan kimselere yardımcı olmak için gayet ediyoruz. Bizim mayamız dayanışmaya yoğrulmuş bir mayadır. Yaşlılara saygı göstermek insanların temel degerlerinden biridir. Yaşlılarımız için her türlü ihtiyaç çözüldü.

“Kapımız her zaman açık”

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen alzheimer ve huzur evleri yaşlı nüfusun artmasıyla çoğalmış durumda. Bu noktada hizmete açtığımız Alzheimer bakım merkezimizde Bursa’mızda da önemli bir eksikliği giderecektir. Gönül ister ki yaşlılarımız ömrünün son demlerinde aileleriyle huzur içinde yaşasınlar. Ama kapımız her zaman onlara açık. Bu vesileyle açılışımıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”

Açılışta konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise “Sözlerinin başında kıymetli Osmangazi belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Daha düne kadar Türkiye’de belediyeler ne cami ne de okul yapabilirlerdi. Sayın Cumhurbaşkanımız çıktı ve artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak diyerek şükürler olsun önümüzü açtı. Şehrimiz 3 buçuk milyon nüfuslu bir şehir. Bu manada yaptığımız çalışmalar ile çok mutluyuz. Özellikle yeni dönemle ilgili emeklilerle ilgili çok güzel destek uygulamaları sağladık. Bursa bu konuda hiç bir sorun yaşamıyor. Fakat 65 yaş altı ile alakalı ulaşımda su ücretlerinde ve yine sosyal tesislerin tamamında yüzde yirmi beşlik indirim hakları olduğu gibi bundan sonra da emeklilerimize seyahat etme desteği vereceğiz. Biliyorum ki sayın Cumhurbaşkanımız yaşlıların kimsesizlerin engellilerin bahçesi. Ben onun ne kadar yufka kalpli olduğunu biliyorum. Böyle bir cumhurbaşkanıyla yol yürümek bizim için büyük onur ve şereftir. Ben bu manada merkezimize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekilleri adına konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç’te şu şekilde konuştu:

“AK Belediyeler her gün yeni bir başarı hikayesine imza atıyor. Gözümüzün arkada kalmayacağı kuruluşları açtık. Yine Osmangazi belediyesinin hizmete dokunan anlayışıyla bu merkezi hayata geçirdik. Sosyal belediyecilik aslında AK Partiyle karşılamış olduk. İnşallah Büyükşehirde Alinur başkan Osmangazi de de Mustafa Dündar başkanımızla devam edeceğiz. Bu vesileyle hepinize teşekkür ederim.”

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş’ın konuşmalarından satır başları ise şöyle;

“Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devletimiz son yirmi iki yılda bu bağlamda yaşlılara yönelik evde bakım, gündüzlü ve yatılı bakım gibi önemli hizmetleri sunmaktadır. Bu hizmetler başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız olmak üzere belediyelerimiz özel huzurevleriyle ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarımız da verilmektedir. Bu vesileyle Osmangazi Belediyemizin inşa ettiği bakım rehabilitasyon ve eğitim merkezinin Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum. Ve Osmangazi belediye başkanımızı da bu projeden dolayı tebrik ediyorum.

Biraz önce Alinur Başkan’ımız da sağ olsun. Ana kucağı da altında çok büyük bir projeyi açılışını gerçekleştirdik. Aziz Başkanımıza da yani Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Allah yollarınızı açık etsin inşallah. Açılış törenlerimize teşrifleriyle bizi onurlandıran Sayın Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum Bakanlığının saygı büyüklerimizin, yaşlılara saygı haftasını kutluyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”

 

HABER / GÜLSÜN ARSLAN 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.