Otizmli çocuklara vosvos konvoyu

Bursa büyükşehir belediyesi, bursa otizm derneği ve ‘vos garage 16’ grubunun geleneksel hale getirdiği farkındalık konvoyu ile otizme dikkat çekildi. otizmli çocuklar ve aileleri, süslenen vosvoslarla şehir turu attı.

Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Yayınlama: 02.04.2023 14:35:05
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Otizm Derneği ve ’Vos Garage 16’ grubunun geleneksel hale getirdiği farkındalık konvoyu ile otizme dikkat çekildi. Otizmli çocuklar ve aileleri, süslenen vosvoslarla şehir turu attı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle otizme dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal duyarlılık sağlanması hedefiyle farklı etkinlikleri hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi, son olarak Bursa Otizm Derneği ve Vos Garage 16 grubu işbirliğinde düzenlenen şehir turu etkinliğine de katkı sağladı. Etkinlik çerçevesinde birbirinden renkli araçlarıyla Bursa, Balıkesir ve İstanbul’dan gelen Vosvos tutkunları, Beşevler Meydanı’nda otizmli çocuklar ve aileleriyle buluştu. Araçlarını süsleyen vosvos tutkunları, daha sonra araçlarına aldıkları otizmli çocuklar ve aileleriyle şehir turu attı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, “Bursa Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımız, engelliler şube müdürlüğü ile beraber farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinliğe imza attık. Otizmde en büyük cefayı anneler çekiyor. Biz otizmli vatandaşların yanındayız. Sadece bir gün değil, her gün onlarla beraberiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu, “Bugün 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Bizde her sene geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimize başlayacağız. Etkinliğin amacı otizme dikkat çekmek. Bu rahatsızlık çok zor. Evinden çıkamayan yüzlerce aile var. Toplumun huzuru kaçmasın diye evde hapisler. Toplum ne kadar kabullenirse bizde aileler olarak o kadar rahat ederiz” dedi.

Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Otizmli çocuklara vosvos konvoyu
Kaynak: İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.