Özeller’den çarpıcı açıklamalar: Bu işi yapabilecek tek kişi benim

İYİ Parti Bursa Osmangazi Belediye Başkan Adayı Orkun Özeller, Şirin medya haber merkezini ziyaret ederek 31 Mart yerel seçimler öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

Özeller’den çarpıcı açıklamalar: Bu işi yapabilecek tek kişi benim
Yayınlama: 14.03.2024 11:41:48
A+
A-

Basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bursa için gerçekleştirmeyi planladığı projelerini anlattığı lansmanla ilgili Şirin medya’ya konuşan Özeller, projelerinin uygulanabilirliği konusunda bütçe olarak nasıl bir strateji izleyeceğini şu ifadelerle anlattı:

“Bütçeyle ilgili sıkıntımız yok. Zaten günümüzde yapılan israfın gerek harcamaların haddi hesabı yok. Yani o kadar gereksiz harcamalar, o kadar israf var ki bunları ben çok güzel kontrol altına alacağıma inanıyorum. Ben on dört yaşından beri yetimin hakkını yemediği, eğittiği bir adamım. Dolayısıyla benim için tüyü bitmemiş yetimin hakkını yememek hayatım boyunca düstur olmuş, yine aynı esasta da çalışacağım için otomatikman çok büyük bir kaynağım olacak. Kimsenin çalmasına müsaade etmeyeceğiz. Paraları har vurup harman savurmalarına da müsaade etmeyeceğiz.

“Gelirlerimiz var”

Osmangazi’nin bütçesi çok düşük bir bütçe. Bu bütçe arttırılması gereken bir bütçe üç buçuk milyar TL’lik bir bütçe. Çok büyükşehirden bile düşük bir bütçe elimizde kaynak var mı? Var. Bir milyona yakın insan yaşıyor bu Osmangazi’de. Buradan sağlayacağımız bir sürü gelir var. Gelirlerimiz var daha doğrusu. Ama bunu idare edememek, bunu yönetememek klasik bir beceriksizlikten başka bir şey değil. Kaynak var. Ama bunları başka yerlere harcama düşüncelerinde oldukları için, ama kaynak var yani.

“Belediye başkanına ulaşamıyorum diyorlar”

Şimdi mevcut belediye başkanı makam araçlarında, protokollerde, nereye gitsek ben belediye başkanına ulaşamıyorum. Göremiyorum. Diye yakınmalarla karşılaşıyoruz. Bunların önüne geçmenin tek yolu gezmek, aralarında olmak. Ben göreceksiniz belediye başkanı olarak kahvelerde, kıraathanelerde evrak imzalıyor olacağım. Yani evrak imzalamak işiyle makam odasına gitmeye gerek yok. Sadece benim yakındaki arkadaşlarım, benim ekibim çok yorulacak. Bana ayak uydurmakta yorulacaklar. Çünkü sürekli hareket halinde olacağım için en çok sıkıntıyı onlar yaşayacak ama halkımızla bir araya geleceğiz. Beraber verdiğim etkinliğe katılacağız. Beraber sportif faaliyetlerde bulunacağız. Beni kendi aralarında göreceklerdir. Artı hemen hemen her meslek grubunun yaşadığı sıkıntıyı hissedebilmem için ancak onlarla beraber olmak mümkün olur. Tarlada çalışacağız, atölyede de sanatkarlarımızla beraber olacağız. Sporcularımızla beraber idmana çıkacağız. Onları da aynı soluyacağız. Dolayısıyla ben onlarla işten birisi olacağına eminim zaten. Farklı da olamaz yani.

“En iyi yönetecek olan kişi benim”

Bu işin piri benim. Nedir piri diye bahsettiğim şey? Yönetmek. Bu en iyi yönetici benim. Otuz yıldır yönettim. Birliklerimi tek müdahale ettim. Silahlı kuvvetlerinde birliklerini iyi sevk ve idare eden bir komutan olarak biliniyorum. Yöneticilik varsa gerçekten iyidir. İyi yönetici belli olur yönetir. Yani bunun için mimar olmanıza veya ticaretle uğraşmanıza gerek yok. Siz o branşlarda uzman olan insanları kullanarak onları yöneterek, şehri yönetmesini becereceksiniz.

“Dündar’dan yaka silken AK Parti seçmeni bana oy verecek”

Diğer adaylarla mukayese ettiğiniz zaman da Mustafa Dündar’dan insanlar yaka silkiyor. Kimse görmek istemiyor. Gitsin diyorlar. Bir an önce gitsin diyorlar. Mustafa Dündar’dan gittikten sonra yerine kim gelirse gelsin. Mustafa Dündar AK Parti seçmeninin tercih ettiği aday da benim. Yani belli bir yapı var. Osman Gazi’nin halkında mevcut bir görüş var. Milliyetçi, muhafazakar bizim kökenimiz zaten MHP’den geliyor. Burada Bursa’da yaşadığımız yerde insanlar hepimiz bizim tabanımızın ne olduğunu bilir. Milliyetçi, muhafazakar bir yapının içerisinde olduğumuz bilir. O yüzden AK Parti seçmeni yani Mustafa Dündar’dan yaka silken AK Parti seçmeninin beni tercih edeceğini bana gerekçe göstereceğini sahada gezerken anlıyoruz. Bu şekilde bir asker olmak güven veriyor.

“CHP seçmeni beni desteklemeli”

O yüzden bu seçimi CHP’nin ve CHP seçmeninin beni desteklemesi gerektiğini düşünüyorum. Geçen seçimde Erkan Aydın, İYİ Parti Erkan Aydın’ı desteklediyse, bu seçimde etik olarak beni desteklemesi gerekir. Eğer AK Parti Mustafa Dündar’ın tekrar Osman Gazi seçimini kazanmasını istemiyorsa yapacakları tek şey organizeleri desteklemektir. CHP’nin ve inşallah bundan farklı bir düşünce içerisine girmemesi temennimdir.

“İdolüm Recep Yazıcıoğlu”

Şehri yönetme konusunda örnek aldığım isim Recep Yazıcıoğlu. Erzincan Valiliği döneminde bir kitap gördüm. Erzincan diye. Rahmetli bir giriş yapmış. Yazdığı kitabın ilk başta ben o kitabı onun yazdığını bilmiyordum. Ama demiş ki şunları Erzincan’a bir deprem yaşadı. Bu depremde binaya, betona yapılan masrafın onda birini keşke  tarıma, insana yapsaydınız diyor. Erzincan daha hızlı kalkınırdı diyor. Devleti eleştiriyor. Devletin bazı hizmetleri çok geç sürede getirmesinden dolayı eleştirmiş. Daha sonra projelerini anlatmış kitapta. Benim için güzel bir örnektir.

“Biz sadece hizmet etmek için görevlendirilmişiz”

Ama bunun haricinde tabii ben asker kökenli birisiyim. Büyük dedem de askerdi. O da siyasete atıldı. Biz de siyaset yapıyoruz. Yani önümde benim örnek alacağım kendi silahından da büyüklerim var. Doğruluktan, dürüstlükten, vatana hizmet etmekten, devlete hizmet etmekten başka bir şey görmeden sonumuz ne olursa olsun, biz sadece hizmet etmek için görevlendirilmişizdir. Onları yerine getiririz. Başımıza bir iş gelirse de Allah’ın takdiridir. Bu bizim için adım atmamamızı gerektirmez.

“Kimse beni yolumdan döndüremez”

Kendimle çok rahatım, kendimden eminim. Bu yolda özellikle sığınmacı başında, uyuşturucu konusunda bir sürü tehdit alacağım, belki saldırıya uğrayacağım. Ama hiçbiri beni yolumdan döndüremez, bu işi yapabilecek tek kişi benim.”

HABER / GÜLSÜN ARSLAN

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.