Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden grup kurma kararı!

14 ve 28 Mayıs seçimlerinde büyük hezimet yaşayan 7’li koalisyonda hiçbir oy katkısı olmadan CHP’den 20 vekil kazanan Gelecek ve Saadet Partisi TBMM’de grup kurma kararı aldı.

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nden grup kurma kararı!
Yayınlama: 05.07.2023 23:24:48
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı aldı. İki parti kararı yarın açıklayacak.

DEVA, GELECEK VE SAADET PARTİSİ CHP’DEN AYRILDI

Seçime CHP listelerinden giren DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi toplam 35 milletvekilini Meclis’e gönderdi. Alınan yenilginin ardından 3 parti, çıkardıkları vekillerle CHP’den ayrıldı.

“ONLAR ÇALIŞTILAR, BİZ DE ÇALIŞTIK”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerden sonra yaptığı açıklamada, “Yüzde 1 bile olsa toplumsal birlikteliğin içinde olmak zorundadır. Demokrasi için bunu yapmamız gerekiyordu. Bunun için ortak liste zorunluydu. Evet milletvekilleri verdik, onlar çalıştılar, biz de çalıştık.

“PARLAMENTODA GRUP KURMALARINI İSTİYORUM”

Ben şimdi onların parlamentoda grup kurmalarını istiyorum. Hatta mümkünse iki grup kursunlar. Parlamentoda onların varlığı olması, söz hakkı istemeleri, komisyonlarda temsil edilmeleri demokrasi için son derece önemli.” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NU DİNLEDİLER! GRUP KURUYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden seçimlere katılan Gelecek Partisi ve Saadet Partisi, Meclis’te grup kurma kararı aldı. Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu grup kurma konusunda anlaştı. İki isim yarın 12.30’da açıklama yapacak.

 

SAADET PARTİSİ’NDEN AÇIKLAMA

Saadet Partisi tarafından yapılan açıklamada “Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasındaki TBMM Grup kurma görüşmeleri nihayete ermiştir. Konu hakkında Saadet Partisi Genel Başkanı Sn. Temel Karamollaoğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Sn. Ahmet Davutoğlu, yarın saat 13:00’de, Gelecek Partisi Genel Merkez binasında açıklamalarda bulunacaktır” ifadelerine yer verildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.